"ĐOKOVIĆ JE ODBIJAO DA SKINE MASKU!" Francuzi brane Novaka u vezi sa spornim odlaskom na intervju

G. ČVOROVIĆ

12. 01. 2022. u 12:11

NOVINAR francuskog "Ekipa" Frank Ramela vratio se na trenutke kada je radio intervjuu sa Novakom Đokovićem u Beogradu, u vreme kada je Novak bio pozitivan.

ЂОКОВИЋ ЈЕ ОДБИЈАО ДА СКИНЕ МАСКУ! Французи бране Новака у вези са спорним одласком на интервју

FOTO: TSS/Neda Miletić

PARIZ Od stalnog dopisnika "Novosti"

Reč je o intervjuu urađenom povodom toga što je Đoković, u izboru ovog lista, izabran za godišnjeg "Šampiona svih šampiona". 

- Datum sastanka je bio određen za subotu, 18. decembar. Dva dana posle pozitivnog testa na kovid 19 svetskog reketa broj jedan, što smo saznali tri sedmice kasnije... Za putovanje usredsređeno na suštinu, polazak iz Pariza je bio ujutru, a povratak prvim letom u nedelju u 6.30. Moralo je da se radi brzo i dobro. Etjen, fotograf, postavio je svoj privremeni studio u jednoj od prostorija centra "Novak", Đokovićeve akademije u podnožju beogradske tvrđave, a dok smo čekali devedesetak minuta, osoblje (maskirano) nam je ponudilo odličnu mešavinu iseckanog voća. Đoković na kraju stiže, sav nasmejan, takođe maskiran - ističe Ramela.

Krenulo se prvo sa seansom fotografisanja.

- Naravno, srpski šampion skida masku. Ne pozira se sa polupokrivenim licem. Povinuje se uputstvima maskiranog Etjena. Nosi podignut trofej, menja pozicije nasmejan ili sa osmehom pobede. Ispušta krike, da bude još vernije - prenosi francuski novinar.

Stiglo se i do intervjua. Novinar ističe da su uputstva bila jasna da ne bude pitanja o osetljivoj temi, vakcinaciji i Đokovićevim namerama da učestvuje na Australijan openu:

- Stoga ga nismo ni pitali da li je razmišljao o testiranju. I ako jeste, kakav je rezultat.

Razgovor je, kaže, trajao 33 minuta, koliko je pokazao elektronski snimač.

- Obojica smo bili zaštićeni, okrenuti jedan prema drugom, na udaljenosti od oko metar, sa obe strane dugačkog pravougaonog stola. Na pitanje Etjena da skine masku na pet minuta tokom razgovora, Đoković je to odbio. Neposredno pre polaska, potapšao me je po ramenu i rekao nam: "Poljubite taj lepi grad Pariz." U ponedeljak sam uradio test pre poletenja za Australiju. Negativan - zaključio je novinar "Ekipa" svoju ispovest.

Ostanite i dalje uz "Novosti sport" i prvi saznajte najnovije vesti o tome šta se dešava na teme vezane za Australijan open, a, naravno, i one u kojima je glavni junak Novak Đoković.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024