ĐOKOVIĆ KANDIDAT ZA SPORTISTU GODINE: Ovu nagradu srpski teniser nije osvojio od 2011. godine

Novosti online

06. 12. 2021. u 19:21

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković nominovan je za Bi-Bi-Sijevu sportsku ličnost godine, nagradu koju britanski javni servis dodeljuje najboljem sportisti van Ujedinjenog Kraljevstva.

ЂОКОВИЋ КАНДИДАТ ЗА СПОРТИСТУ ГОДИНЕ: Ову награду српски тенисер није освојио од 2011. године

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Osim našeg asa nominovani su bokser Saul Alvarez, atletičarka Ilejn Tompson Era, vozač Formule 1 Maks Ferštapen, kvoterbek NFL šampiona Bakanirsa Tom Brejdi i džokejka Rejčel Blekmor.

Nole je ove sezone osvojio tri gren slema i igrao finale četvrtog. Stigao je do polufinala završnog turnira i četvrtog mesta na Olimpijskim igrama. Osvojio je i Masters u Parizu, a igrao finale Rima.

Đoković je ovu prestižnu nagradu osvojio 2011. godine, a rekorder je sa četiri trijumfa Rodžer Federer. Teniseri su inače najčešći osvajači ovog priznanja pošto su 17 puta bili laureati. Prošle godine osvajač je bio MMA borac Habib Nurmagomedov.

Meksički bokser Saul "Kanelo" Alvarez ušao je ove godine u istoriju kao prvi apsolutni šampion sveta u super srednjoj kategoriji. Ujedno je i prvi Meksikanac, a tek šesti u istoriji kome je to uspelo u bilo kojoj kategoriji.

Irkinja Rejčel Blekmor je prva žena koja je pobedila na trkama sa preponama u Čeltenemu i Ejntriju, nijedna žena pre nje nije bila u prve četiri na potonjoj.

Tom Brejdi je predvodio Bakanirse do titule u NFL kao najstariji učesnik Superboula. Bila je to druga titula za franžizu sa Floride i rekordna sedma za Brejdija.

Ilejn Tompson Era nedavno je proglašena za atletičarku godine, više nego zasluženo, pošto se na OI u tokiju okitila sa tri zlata, usput izjednačivši drugo najbrže vreme na 100m, čime je opasno pripretila da sruši "neoborivi" rekord Florenas Grifit Džojner.

Maks Ferštapen je, vodeći u generalnom plasmanu vozača Formule 1, trku pre kraja najuzbudljivije sezone poslednjih godina. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)