TENISKA DRAMA: Kecmanović poveo protiv dvostrukog finaliste pariskog mastersa, pa izgubio

Novosti online

02. 11. 2021. u 20:56

Naš teniski reprezentativac Miomir Kecmanović ostavio je odličan utisak u prvom kolu mastersa u glavnom gradu Francuske, iako je teren napustio pognute glave.

ТЕНИСКА ДРАМА: Кецмановић повео против двоструког финалисте париског мастерса, па изгубио

FOTO: M. Vukadinović

Kecmanović je u prvom kolu posle preokreta izgubio od ljubimca domaćih navijača, Gaela Monfisa, sa 6:4, 5:7, 3:6 posle dva sata i 10 minuta velike borbe.


Iako je Srbin daleko lošije plasiran na ATP listi, tek je 69. na njoj, naspram 22. mesta koje zauzima čuveni Francuz, to mu nije smetalo da dugo odoleva naletima favorita.


Uz jedini brejk koji se desio u prvom setu, Kecmanović je tokom tog segmenta odigrao fantastično u odbrani, a napravio je samo tri neiznuđene greške. Monfis ih je imao 11, baš kao što je imao i više direktnih poena, 11 naspram pet.

Međutim, dvostruki finalista pariskog mastersa (2009. i 2010. godine), zaigrao je nešto bolje početkom druge deonice i, preuzevši inicijativu, počeo da diže publiku na noge pojedinim potezima.

Upravo je na krilima njene glasne podrške uspeo da se izvuče iz nezgodne situacije pri rezultatu 5:5, a potom je osvojio i servis gem, brejkom i naredni, pa tako izborio treći set.

U njemu je velika nada srpskog tenisa odmah imala dve brejk lopte, ali nakon što ih nije iskoristila, Monfis je uzeo stvari u svoje ruke.

I pored velikog otpora 69. igrača sveta, Francuz je bio taj koji je češće odigravao kvalitetnije poene, a njemu svojestvena teniska agresivnost donela mu je i inicijativu, i brejk za 4:2, a konačno - i pobedu.


BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija
 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024