KRAJ ZA NOVAKA: Đoković je bivši! Dolazi smena generacija

O.M.

29. 10. 2021. u 13:44

KANADSKI teniser Feliks Ože Alijasim jedan je od igrača koji pretenduju da smene „veliku trojku“ na teniskom vrhu, a to je i potvrdio izjavom da je vreme mlađe generacije stiglo.

КРАЈ ЗА НОВАКА: Ђоковић је бивши! Долази смена генерација

FOTO: Tanjug

Polufinalista Ju-Es opena Feliks Ože Alijasim ove sezone u više navrata stizao je do završnica turnira, ali i dalje nije uspeo da osvoji trofej.

Ipak, 21-godišnjak veruje da su on i njegove kolege sličnih godina konačno dobili priliku da zaprete Novaku Đokoviću, Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru.

- Istina je da je Novak i dalje prvi, da Rodžer i Rafa pokušavaju da se vrate, ali osećam da je smena generacija u toku i da će se u potpunosti dogoditi brzo - siguran je Ože Alijasim.

Kanađanin se do sada nikada nije susreo na terenu sa Novakom Đokovićem, ali je zato odigrao po jedan meč sa Nadalom i Federerom.

Švajcarca je uspeo da pobedi u Haleu ove sezone, a sada ističe da i kada se Rodžer i Rafa vrate posle oporavka biće neugodni.

- Biće i dalje teško pobediti ih, jer su i u prošlosti uspevali da se vrate iz ozbiljnijih povreda. Mi mladi moramo da se borimo. Mislim da će u narednih nekoliko godina biti između pet i osam grend slem šampiona. Dolazi izuzetan takmičarski period. Želim da pokažem najbolji tenis i takmičim se sa najboljima - zaključio je trenutno 11. reket sveta.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna