"NE BIH DA SE SVAĐAMO" Vlahović odbio da šutne penal, a trener je reagovao kako je malo ko očekivao

Novosti online

25. 10. 2021. u 09:49

DUŠAN Vlahović je odbijanjem da izvede jedanaesterac za Fiorentinu izazvao veliku pažnju u Italiji.

НЕ БИХ ДА СЕ СВАЂАМО Влаховић одбио да шутне пенал, а тренер је реаговао како је мало ко очекивао

Tviter / alv_amoroso

Podsetimo, minulih dana vlada prilično nezadovoljstvo navijača Fiorentine nakon što je uprava kluba izašla u javnost sa oštrim saopštenjem da srpski reprezentativac ne želi da potpiše novi ugovor. A uradila je to iako on nije u obavezi da produžuje saradnju, a i iako aktuelni sporazum traje još maltene dve godine.


Takvim javnim nastupom čelni ljudi kluba iz Firence "nahuškali" su tifoze na srpskog špica, kog su izviždali prilikom predstavljanja uoči meča 9. kola Serije A sa Kaljarijem. I, to kao da je uzdrmalo našeg reprezentativca: Vlahović je, iznenađujuće za mnoge, rešio da ne šutira penal koji je dosuđen za njegov tim, pri rezultatu 0:0.

Posle meča su se tim povodom oglasili i momak koji je Srbina zamenio na toj dužnosti Kristijano Biragi, ali i trener "viole" Vinćenco Italijano.

- Vlahović je taj koji je naš glavni izvođač penala, ja sam drugi na toj listi, dok obično ja izvodim slobodne udarce. Ovoga puta smo se zamenili - rekao je kapiten Fiorentine.

Tome je dodao i sledeće:

- Nije baš da se on nije osećao najbolje da izvede jedanaesterac, jer Dušan možda jeste mlad, ali ima neverovatan karatker. Da nema, ne bi odigrao ovako kako je odigrao - rekao je Biragi, ali nije objasnio kako je došlo do pomenute "zamene" izvođača najstrože kazne.

EPA / ETTORE GRIFFONI

Vinćenco Italijano, trener Fiorentine

Sa druge strane, govoreći takođe za TV produkciju "DAZN", Italijano je istakao da nije napravljen neki poseban plan šta da se izmeni na terenu zbog zvižduka navijača:

- Na treninzima postoje trojica, četvorica igrača koji šutiraju penale, pa ko god da se od njih oseća spremnim da to uradi na utakmici, taj to i uradi. Ne bih da se svađamo oko toga ko je prišao lopti, treba da to izvede najspremniji, a ovoga puta je to bio Biragi. Dokle god njih trojica, četvorica na miran način o tome odlučuju, kao sad protiv Kaljarija, meni je to skroz u redu. Vlahović izvodi dobro jedanaesterce, Biragi je sada bio hladne glave, a nije lako to biti kada je rezultat 0:0 - rekao je trener kluba iz Firence.

Vinćenco Italijano je tom prilikom govorio i o onome što je u nastavku meča usledilo, a desio se pogodak koji je Dušan Vlahović postigao istinskom fudbalskom majstorijom.

Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Dušan Vlahović

- Momcima uvek govorim da odlučnost i želja jesu one stvari koje prave razliku na terenu. Dušan zna da u poslednje vreme nije bio na svom najboljem nivou, pa je očekivana bila reakcija posle rezultatskih neuspeha. Svako je dao svoj doprinos ovog puta, a Dušan Vlahović je jedan od najboljih izvođača slobodnjaka na treninzima. Porazi su najgori momenti i za trenere i za igrače, onda se uvuče tenzija do narednog vikenda i predstojećeg takmičarskog nastupa... Prosto osećate kako vam je samopouzdanje poljuljano. Ja sam, međutim, srećan što imam tim koji funkcioniše po principu "svi za jednog - jedan za sve" - zaključio je trener Fiorentine.

Podsetimo, Dušan Vlahović je u nedavnom intervjuu za "Novosti" istakao da živi svoj fudbalski san, a on bi, i pored neprijatnosti koje trenutno doživljava u Firenci, mogao da se još "uveća" - jer Srbin možda pređe u najbogatiji klub sveta, naročito posle najnovije bravure.


BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija
 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)