OVO MOŽE SAMO NOVAK: Đoković uprkos porazu u finalu Ju-Es opena oborio niz rekorda u NJujorku

Novosti online

17. 09. 2021. u 16:44

NOVAK Đoković nije uspeo da osvoji Ju-Es open i tako postane tek drugi igrač u Open eri koji je došao do "kalendarskog slema." Ipak, uprkos tome oborio je niz rekorda u Njujorku.

ОВО МОЖЕ САМО НОВАК: Ђоковић упркос поразу у финалу Ју-Ес опена оборио низ рекорда у Њујорку

FOTO: Tanjug

Najbolji teniser sveta je odigrao 31. grend slem finale, čime se izjednačio sa Rodžerom Federerom. Nažalost poražen je u meču za trofej od Danila Medvedeva sa 6:4, 6:4, 6:4.

Takođe, na Flašing Medouzu je igrao svoje deveto finale (učinak 3-6) i po tome je jedinstven, pošto niko do sada nije igrao više mečeva koji odlučuju o šampionu na Ju-Es openu.

Pobedom nad Aleksandrom Zverevim u polufinalu došao je do 225. pobede protiv tenisera iz Top 10, čime je iza sebe ostavio Federera (224).

Ipak, mnogi stručnjaci smatraju da Đoković ne treba da bude nezadovoljan što nije osvojio Otvoreno prvenstvo Sjedinjenih Američkih Država u tenisu, jer je imao impresivnu godinu kada su grend slem turniri u pitanju - 27-1.

Novak se trenutno odmara i još uvek nije poznato kakvi su mu planovi za nastavak sezone. Od većih turnira ostalo je da se odigraju Mastersi u Šangaju, Indijan Velsu i Parizu, kao i Završni masters u Torinu.

BONUS VIDEO: Oproštaj Novice Veličkovića pred punom Arenom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!