"OSVOJIĆE NOVAK 25 GREND SLEMOVA" Bivši selektor Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović za "Novosti" o Đokovićevom porazu u NJujorku

Đ. SAMOILOVIĆ

14. 09. 2021. u 10:20

NOLE kao da nije ni pokušao da se domogne pehara u Njujorku. Takav utisak je stekao Bogdan Obradović tokom finala Ju-Es opena, u kojem je Novak Đoković glatko poražen od Danila Medvedeva (0:3).

ОСВОЈИЋЕ НОВАК 25 ГРЕНД СЛЕМОВА Бивши селектор Дејвис куп тима Србије Богдан Обрадовић за Новости о Ђоковићевом поразу у Њујорку

FOTO: AP/Tanjug

Srpski teniski stručnjak smatra da je naš as morao da primeni drugačiji taktički pristup posle uvodnih trzavica u sudaru sa Rusom, ali i pored bolnog poraza, predviđa mu trofejnu budućnost.

- Nekako nemam utisak da nije uspeo, već kao da nije ni pokušao. Kada izgubiš prvi set, očekuje se da uradiš nešto drugačije u drugom, isto tako i u trećem, ali nisam video promene, sve je bilo gore i gore. Ništa mi nije jasno, ni te suze na kraju, mada ja sam krut čovek i nemam mnogo emocija - slikovito je Obradović opisao za "Novosti" neprepoznatljivost Đokovića na stadionu "Artur Eš".

Po mišljenju našeg nekadašnjeg selektora, ogroman uticaj na Novaka, naročito psihološki, imao je i težak poraz na Olimpijskim igrama.

- Da nije bilo "glupog" olimpijskog turnira, mislim da bi osvojio. Toliko ga je to izmorilo, stigao ga je u finalu mentalni zamor jer je sebi zacrtao sve to da osvoji - objašnjava Obradović.

Neverovatno je i to kako srpski teniser u Njujorku ima "samo" tri pehara, iako bi po nekoj logici, ako se u obzir uzmu podloga i uslovi, slični onima u Australiji, trebalo da ima zasigurno još koji.

- Razlika je što u Australiju ulazi svež, odmoran, ima mnogo vremena da se pripremi. Što se tiče Njujorka, tu je Novak najumorniji, a ove godine je problem bio i što je preskako turnire. Medvedev je, sa druge strane, imao mnogo više pripreme, bio je taktički spremniji, sa više mečeva u nogama, dok je Đoković igrao nasuvo. Kao što kažu strelci, puška mora da bude ispucana, mora da prođe mnogo metaka kako bi bila baždarena u završnici - daje svoj sud teniski stručnjak.

Đokoviću sada predstoji oporavak od još jednog neuspeha, borba za prvo mesto do kraja godine, pa onda na startu 2022. novi napad na 21. grend slem titulu.

- Pronaći će svoj ritam u narednom periodu, očekujem da osvoji Australiju početkom sledeće godine, a posle toga sigurno još jedan grend slem u 2022. Novak se inače veoma brzo oporavlja, ali da, vidim ga sa još nekoliko grend slem titula u narednoj godini pa će, što kažu Amerikanci, da "goatiše" - ističe Bogdan i dodaje svoju prognozu za konačan saldo.

- Predviđam mu najmanje dve grend slem titule naredne sezone, a do kraja karijere 25, a verovatno i 30. Tome se ne nadam, nego znam.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri