NOVAK NIJE DOVOLJNO CENJEN! DŽon Mekinro konačno priznao ono što mi odavno znamo: "Gubimo iz vida šta je sve Đoković postigao"

Novosti online

10. 09. 2021. u 20:49

DžON MEKINRO, nekada najbolji teniser sveta, osvajač sedam gren slem titula u singlu (i devet u dublu), smatra da je teniska javnost nepravedna prema Novaku Đokoviću za koga veruje da u budućnosti može da osvoji još nekoliko gren slem titula.

НОВАК НИЈЕ ДОВОЉНО ЦЕЊЕН! Џон Мекинро коначно признао оно што ми одавно знамо: Губимо из вида шта је све Ђоковић постигао

FOTO: AP

Dok se poslednjih dana mnogi utrkuju da ospore veličinu Novaka Đokovića, koji je na pragu da postane igrač sa najvećim brojem Grend slem trofeja u istoriji tenisa i dok se mnogi trude da istaknu kako Novak uprkos svim dostignućima ipak nije najbolji svih vremena, Džon Mekinro je pun hvale za srpskog tenisera.

Nekadašnji teniski as smatra da je teniska javnost pomalo nepravedna prema Novaku, za koga smatra da ne uživa onoliko poštovanja koliko zaslužuje.

-Đoković je na scenu stigao malo posle Rafe i Federera. Novak je želeo da stekne takvo poštovanje publike i da bude prepoznat, poput njih. To nije nimalo lako, jer Rodžer i Rafa ne samo da su neverovatni igrači, već su i sjajni momci, koje publika mnogo voli. Mogu samo da zamislim koliko je to bilo frustrirajuće za Novaka. Iskreno, jasno je svima da Novak nije dovoljno poštovan- rekao je Mekinro i nastavio sa pohvalama na račun Novaka.

-On je poput mašine, nikada nisam video nekog da se tako kreće na terenu, nekoga sa takvom mentalnom snagom. Imao je onaj pad posle kojeg se činilo da će teško da se vrati. A on je zapravo uzeo još osam grend slemova nakon toga. Novak, Rafa i Rodžer rade sve ono što bih voleo da sam mogao i ja- iskren je Mekinro.

Novak Đoković, zajedno sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom trenutno deli prvo mesto po broju osvojenih Grend slemova, sa ukupno 20 trofeja, što niko nije verovao da će ikad iko postići.

-Pored njih mojih sedam grend slem titula tako smrde- u šaljivom tonu je započeo Mekinro, a zatim dodao.

-Pogledajte, Pit Sampras je 2002. osvojio Ju Es Open i zatim prestao da igra. I tada smo mislili da rekord od 14 gred slem titula nikada neće biti oboren. Verovatno se i on u nekom trenutku zapitao zašto je stao. U naše vreme, kada igrač prestane da igra sa 30 godina, može da bude srećan. Danas je granica pomerena na 40 godina, što je meni i dalje neverovatno. Ne znam ni sam kako oni to mogu da izdrže. Ne znam da li će iko moći da ih pretekne ni za narednih 100 godina. Čak ni u najluđim snovima- ističe nekadašnji Amrički as, koji misli da je Novak još daleko od kraja, što se osvajanja trofeja tiče.

-Šokirao bih se ako ne osvoji još tri ili četiri grend slema. To mi je tako očigledno da će se desiti. Rodžer je jako dobar, ali će mu biti sve teže. Biće srećan ako bude uopšte mogao da ponovi igre iz prethodnih godina. Rafa je imao fantastičnu karijeru dosad i jako je motivisan, tako da niko ne sme da ga otpiše. Svakako mu neće biti lako. Novak će biti najbolji po broju titula, ali svako od njih ima svoj argument za priču – ko je najbolji svih vremena. Na kraju, sve je samo stvar perspektive i mišljenja- ističe Mekinro.

Što se tiče odgovora na pitanje ko je najboljih svih vremena, Mekinro je ipak ostao nedoračen.

-Svako ima svoj argument. Sve je to kombinacija. Broj osvojenih titula je i te kako važan. Takođe morate da pobeđujete da biste bili najbolji svih vremena. Ako neko igra fantastično, ali ne pobeđuje i ne osvaja trofeje… To nije to… – rekao je Amerikanac i nastavio izlaganje.

-Apsolutno je jasno da Novak nije dovoljno cenjen. On je pametan, igra lepo na oko. Da li je napet? Jeste. Da li igra lepo kao Federer? Ne igra. Da li je konstantan kao Nadal? Nije, ali ko može da postigne taj nivo? To je nemoguće. Evo, pokušajte vi to, bar dva minuta. Za to je potrebna je strašna mentalna snaga. Sve ono za šta se Novak zalaže i sve što radi, to je zaista neverovatno. To je nešto što je potrebno sportu, pogotovo sada. Rafa i Rodžer momentalno ne igraju, a mi gubimo iz vida šta je sve Novak uradio. Svi nešto kukaju o tome kako Novak ima izlive besa na mečevima. Pa šta?! I on je čovek je kao i svi mi- zaključuje Mekinro, koji je bio poznat kao velika prznica na terenu.

(Hotsport)

BONUS VIDEO - ODUŠEVLJENJE KAO NIKAD PRE: Vajda slavi Novakovu pobedu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)