NOVAKOV NAJTEŽI ISPIT U KARIJERI! Legendarni Španac veruje da pobeda u Tokiju znači Zverevu, ali kad se igra u pet setova Đoković je "gazda"

Novosti online

10. 09. 2021. u 16:05

NOVAK ĐOKOVIĆ se večeras protiv Aleksandra Zvereva bori za svoje deveto finale Ju-Es opena u kome će pokušati da kompletira kalendarski gren slem, podvig koji su pre njega postigla samo dvojica - Donald Budž (1938) i dva puta Rod Lejver (1962. i 1969).

НОВАКОВ НАЈТЕЖИ ИСПИТ У КАРИЈЕРИ! Легендарни Шпанац верује да победа у Токију значи Звереву, али кад се игра у пет сетова Ђоковић је газда

FOTO: AP/Tanjug

Bivši svetski broj dva Aleks Koreča, uz Manuela Orantesa jedini Španac koji je osvajao Završni ATP turnir, smatra da je meč protiv Zvereva jedan od najtežih ispita u Đokovićevoj karijeri.

- Biće to neizvesan meč, ali mislim da Đoković ima više da ponudi i da podiže nivo igre. Ovo je najteži trenutak za Đokovića, ovo je za njega sve ili ništa. Dugo je čekao ovaj trenutak, mora da se smiri, da razmisli o svemu i da krene po jedan od najvećih trenutaka u svom životu - rekao je Koreča.

Novaku će poseban izazov biti što ga je Zverev zaustavio u pohodu na zlatni slem, eliminisavši ga u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju.

- Ta pobeda može pomoći Zverevu, uvek je dobro kada igrate protiv rivala kojeg ste nedavno pobedili. Tada se osećate kao da možete to da ponovite. Međutim, ovo je potpuno drugačiji meč, igra se na tri dobijena seta, u formatu u kome Đoković ima 20 titula, a Zverev nijednu. Đoković je mnogo iskusniji - smatra Koreča.

Titula na US openu bila bi Noletova 21. sa gren slemova, čime bi se izdvojio ispred Rodžera Federera i Rafaela Nadala, koji imaju po 20 mejdžorsa.

U drugom poluinalu sastaju se Medvedev i Ože-Alijasim.

BONUS VIDEO - Novak Đoković odmara na jahti Janka Tipsarevića

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (3)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata