ŠAMAR ATP ORGANIZACIJI: Osnivač podržao Novaka Đokovića, poslao jasnu poruku teniserima iz top 10!

Novosti online

06. 09. 2021. u 16:43

Sve više profesionalnih tenisera prelazi na stranu Novaka Đokovića, a sada je njegova asocijacija PTPA dobila još jednog bitnog saveznika u sukobu sa ATP. Reč je o Donaldu Delu, osnivaču ATP.

ШАМАР АТП ОРГАНИЗАЦИЈИ: Оснивач подржао Новака Ђоковића, послао јасну поруку тенисерима из топ 10!

FOTO: AP/Tanjug

Del je 1972. godine zajedno sa Džekom Krejmerom i Klifom Drisdejlom osnovao ATP kako bi zaštitio interese tenisera i tada je ATP napravio ogromne pomake. Sada, ipak dosta drugačija priča od one koju su osnivači davno zamislili. 

Del smatra da ATP i PTPA treba da sarađuju. 

- Nisam uopšte negativan kada je PTPA u pitanju, ali ja bih, da sam Đokovićev savetnik, rekao da sedne zajedno sa Andreom Gaudencijem predsednikom ATP-a i da dve grupe zajedno dođu do kompromisa, rekao je. 

On je pohvalio Novaka što se trudi da u tenisu postavi stvari na pravi način. 

- Đoković treba da se veoma potrudi da reši neke od problema i to bi moglo da ima jako poztiivan uticaj na poboljšanje uslova za tenisere. Što PTPA bude jača, bolje će biti "naoružani" da sednu i pregovaraju o jako bitnim reformama za koje misle da su potrebne da se dese u ATP-u. Ne mislim da PTPA može direktno da se takmiči sa ATP-em danas jer oni imaju mnogo više novca i mnogo više ljudi uključenih u tenis", smatra Del. 

Nada se osnivač ATP da će PTPA vremenom još ojačati! 

- Voleo bih da ih vidim da uspeju i ostanu dovoljno jaki da mogu da ispregovaraju nove uslove sa bordom ATP tura kako bi tenis postao jači, dodao je on. 

A potom je uputio kritike pojedinim teniserima. 

- Ako ste primetili nijedan od najboljih tenisera nije pristao da se učlani u PTPA, ne čujete najboljih 10 na svetu da se pridružuju. Prvih 25 na svetu će se obogatiti od tenisa, što je bio cilj ATP-a kada je sve počelo. Ne žele to da upropaste. Na kraju se sve svodi na to koliko tenisera ATP može sebi da priušti. Da li je to 125, kao što je bilo pre 40 godina ili 275? Pomislili biste da je mnogo više od 125 jer su nagrade sada udesetostručene, dodao je on. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)