NOVAK JE POSLEDNJI ČOVEK: Prvi put posle 16 godina samo jedan član "velike četvorke" nalazi se u Top3 na ATP listi a to je Đoković

Novosti online

11. 08. 2021. u 09:58

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković je jedini član nekadašnje "velike četvorke" koji se nalazi na nekom od prva tri mesta ATP liste, što se nije desilo od 2005. godine.

НОВАК ЈЕ ПОСЛЕДЊИ ЧОВЕК: Први пут после 16 година само један члан велике четворке налази се у Топ3 на АТП листи а то је Ђоковић

FOTO: AP/Tanjug

Poslednja ATP lista na kojoj je neko od Top3 mesta zauzimao samo jedan član "velike četvorke izašla je 30. maja 2005. godine.

Bilo je to na polovini Rolan Garosa koji će te godine, u svom prvom pokušaju, osvojiti budući član "velike četvorke" i "velike trojke" Rafael Nadal. Rodžer Federer je ulazio u drugu godinu svoje vladavine, a Rafa je pred osvajanje svoje prve GS titule bio na petom mestu.

Nole je ulazio u drugu nedelju svog punoletstva kao 153. igrač sveta i drugi reket Srbije, iza Janka Tipsarevića, dok je Endi Marej izjednačio dotadašnji rekord karijere - 359. mesto na ATP listi.

Više od 16 godina i 63 gren slem titule kasnije, Novak je jedini preostali igrač najtrofejnijeg kvarteta u istoriji tenisa koji i dalje drži vrh. Nadal mu je najbliži na četvrtom mestu, Federer - samo zahvaljujući zapetljanim korekcijama liste zbog pandemije Kovida - drži se na devetom mestu, dok je Endi Marej zbog povreda odavno ispao iz ove priče.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri