SRPSKI DVOBOJ U BULONJSKOJ ŠUMI: Đere na Kecmanovića u drugom kolu Rolan Garosa

Od stalnog dopisnika iz Pariza - Goran Čvorović

02. 06. 2021. u 10:00

SRPSKI derbi na Rolan Garosu. U drugom kolu pariskog grend slema danas će rekete ukrstiti Laslo Đere (55. ATP) i Miomir Kecmanović (48. ATP).

СРПСКИ ДВОБОЈ У БУЛОЊСКОЈ ШУМИ: Ђере на Кецмановића у другом колу Ролан Гароса

FOTO: AP

- Znamo se, nema tu mnogo tajni. Odličan je igrač, tako da očekujem težak meč. Nadam se malo boljem ishodu nego u prethodna tri - kaže četiri godine stariji Đere.

TENISERI

VAŽNIJI rezultati, teniseri: Bruksbi - Karacev 0:3, Karuso - Dakvort 1:3, Štruf - Rubljov 3:2, Ramos - Monfis 1:3, Sepi - Ože Alijasim 3:1, Nadal - Popirin (3:0), Anderson - Sonvo Kvon (sinoć), Beretini - Taro (3:1), Đoković - Sandgren (sinoć).

Miomir i Laslo su jedan protiv drugoga do sada igrali tri puta, dvaput na tvrdoj podlozi, u Indijan Velsu i na Ju-Es openu, i ove godine u Buenos Ajresu, na šljaci. Sva tri puta slavio je Kecmanović.

- Igra dobro u tempu, malo greši, stabilan je. To ga čini opasnim i nezgodnim - objasnio je Đere šta mu to ne "leži" u Kecmanovićevoj igri.

U prethodnom meču, Laci je proveo čak četiri i po sata na terenu protiv Mutea, ali kaže da to nije ostavilo traga.

- Imao sam tri dana da se oporavim. Spreman sam - najavljuje današnji duel.

I Kecmanović ceni svog prijatelja i kolegu iz reprezentacije.

- Neće biti lako. Zahtevan je protivnik na šljaci. Ali, trudiću se da pokažem igru kao u prethodnom kolu i nadam se najboljem - izjavio u najavi meča.

Ističe da je naročito zadovoljan time što je uspeo u prvom kolu da preokrene rezultat i kasnije pokaže mnogo bolje izdanje.

- Ranije bi me "povukla" ta loša igra i ne bih mogao da se vratim. Napredovao sam, i mentalno, i fizički - objašnjava Kecmanović promene u svojoj igri.

TENISERKE

Putinceva - Žabeur 0:2, Babel - Svitolina 0:2, Krejčikova - Pliškova 2:1, Barti - Pera 2:1, Šmidlova - Mladenović 0:2, Aleksandrova - V. Vilijams (2:0), Gof - Krunić (sinoć), Pliškova - Vekić (sinoć), Suarez Navaro - Stivens (sinoć).

Poslednjih nekoliko turnira rano je ispadao, ali sada misli da je tome došao kraj.

- Bolje igram, ali to nije moglo da dođe do izražaja. Nadam se da je ova nedelja taj momenat - poručuje Miomir.

Na terenu je ostao mnogo manje nego Đere. Evansa je u prvom kolu pobedio za tri sata i kaže da je potpuno spreman za igru u pet setova:

- Mnogo sam napredovao na fizičkoj spremi. Znatno bolje se osećam na terenu nego ranije.

FOTO: AP

U prethodnom kolu, obojica su imala veliku podršku s tribina od navijačke grupe "Srbikosi". Ovoga puta, "srbikosi" će, silom prilika, navijati za - tenis. Jedan od njih dvojice će morati da bude eliminisan. S druge strane, Srbija će, tako, sigurno imati predstavnika u trećem kolu.

Na terene Rolan Garosa danas bi trebalo da istrči i Filip Krajinović (41. ATP) protiv Džona Iznera (31. nosilac), a najveća opasnost, svakako, preti iz servisa visokog Amerikanca.

Sinoć su na Rolan Garosu svoje mečeve prvog kola igrali Aleksandra Krunić (213. VTA) protiv Koko Gof (24. nosilac) i Novak Đoković (1), čiji je protivnik bio Tenis Sandgren (66).

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)