NENAD BOROVČANIN: O boksu se priča, jedva čekamo regionalnu ligu

Tanjug

12. 04. 2021. u 10:36

O BOKSU se priča, nestrpljivo čekamo početak regionalne lige i želimo da boks bude glavna tema, kao pre 30 godina, kada su najbolji bokseri nekadašnje Jugoslavije stasavali kroz ovakav vid takmičenja, izjavio je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin (BSS).

НЕНАД БОРОВЧАНИН: О боксу се прича, једва чекамо регионалну лигу

FOTO: BSS

"I posle toga postajli su kaznena ekspedicija na Evropskim i Svetskim šampionatima, pa i Olimpijskim igrama. Tako da svi koji zastupamo interese ove lige, očekujemo da u perspektivi naši bokseri takođe postanu prepoznatljivi šampioni. Mi smo u ovome imali veliku podršku predsednika države Aleksandra Vučića i ta podrška je sve veća i veća. I svu tu podršku siguran sam opravdaćemo kroz atraktivne mečeve i da ćemo imati visok nivo gledanosti na kanalima TV Arena sport. Ako se smiri situacija oko korona virusa onda ćemo imati i veliku podršku sa tribina u svakom meču. I na ovaj način boks i definitivno povezuje region i povezuje ljude", rekao je Borovčanin, a preneo BSS.

Kako je naveo, šampionat sveta u Beogradu posle konsultacija sa Svetskom bokserskom federacijom i definitivno je zakazan za 26. oktobar.

"Podsećam da su 1978. u Beogradu, bokseri tadašnje Jugoslavije, osvojili čak sedam medalja. Verujem da će sada bokseri iz svih tadašnjih republika, ostvariti bar približno uspešan rezultat. A može se reći da će biti značajno teže nego tada, jer je tada bio jedan ŠSR, a danas imamo više od pet zemalja koje su nastale raspadom ŠSR i svi imaju vrhunske boksere".

Superliga Srbije takođe je krenula, održana su tri kola, učestvuje osam ekipa i predstoji potpuno neizvesna završnica.

"Superliga je mnogo važna za srpske boksere. U njoj se kale, imaju dobre mečeve koji im znače za sticanje neophodnog iskustva. Takođe moram da istaknem veliku podršku TV Arena, na čelu sa generalnim direktorom Nebojšom Žugićem. Zajedničkim snagama pravimo sjajnu budućnost srpskom boksu. Narod će opet pričati o boksu i kada krene publika na stadione, uskoro će se tražiti karta više", poručio je Borovčanin.

FOTO: BSS

Generalna proba pred SP u Beogradu biće Zlatna rukavica, od 24. do 29. aprila, u renoviranoj dvorani u Rakovici, uz učešće 38 reprezentacija u muškoj i ženskoj konkurenciji.

"Svi hoće da vide Beograd i potrudićemo se da im već sada pokažemo da smo grad otvorenog srca. Nažalost, publike, kako stoje stvari neće biti u dvorani, zbog epidemiološke situacije. Samo da nas posluži vreme i imamo ideju da finalni dan organizujemo na otvorenom na Kalemegdanu. Veoma važan je ovo test i za naše reprezentativce, da vidimo šta od njih možemo dalje očekivati. Selektor Piperski napravio je plan i program rada i nadamo se dobrim rezulattima", zaključio je Borovčanin.

Raspored regionalne lige u boksu:

Grupa A: Vardar, Loznica, Željezničar, Podgorica.

Grupa B: Crvena zvezda, Maribor, Vitezovi Zagreb, Radnik Bijeljina.

1. kolo: Vardar - Loznica, Željezničar - Podgorica, Crvena zvezda - Maribor, Vitezovi Zagreb – Radnik.

2 kolo: Vardar - Željezničar, Loznica - Podgorica, Crvena zvezda - Vitezovi Zagreb, Maribor – Radnik.

3. kolo: Podgorica - Vardar, Željezničar - Loznica, Radnik - Crvena zvezda, Vitezovi Zagreb - Maribor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)