DEVOJKE SANJAJU TOKIO: Selektor rukometašica LJubomir Obradović ističe da će sve učiniti da izbore Olimpijske igre

S. K.

03. 03. 2021. u 12:46

NI nepovoljan raspored, ni teški rivali ne umanjuju optimizam selektora rukometašica Ljubomira Obradovića uoči kvalifikacionog turnira od 19. do 21. marta u Đeru za plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Naše dame su poslednji put bile na Igrama u Suelu 1988. kada su bile četvrte.

ДЕВОЈКЕ САЊАЈУ ТОКИО: Селектор рукометашица Љубомир Обрадовић истиче да ће све учинити да изборе Олимпијске игре

Foto arhiva VN

Srpkinje moraju da budu među dve najbolje selekcije, a rivalke ma turniru su im Rusija, domaćin Mađarska i Kazahstan.

- Pratimo sve, ohrabruje štoo Dragana Cvijić počinje da igra, što Katarina Krpež posle preležane korone ima sve veću minutažu u Rostovu. Ostaje samo da naredna dva vikenda proteknu bez problema i da se okupimo - kaže za sajt RSS Obradović..

Selektor je pozvao 24 igračice, među njima i Andreu Lekić i Mariju Obradović koje se opravljaju od povrede.

- Moja praksa je da sve devojke koje su reprezentativke i mogu da došu, da podrže, da budu deo priče. I protiv Poljske u baražu za SP 2019 bilo je četiri, pet devojaka na tribinama. One ne mogu da igraju, ali su deo reprezentacije. Vodimo računa o njima, ne samo kada su na terenu, već i kada su povređene - ističe Obradović.

Naše dame imaju veoma težak raspored. Prvo igraju sa Rusijom, pa sa Mađarskom i na kraju sa Kazahstanom.

- Već smo se součavali da nemamo ni 24 sata između dve jake utakmice. Raspored je najgori mogući, ali ne može da biramo, da promenimo, jedino moramo da igramo najbolje što možemo. Uradićemo sve da odigramo tako da ne ostane ono " e mogli smo" iza nas. Ovo je ta šansa, ubeđen sam da će devojke da daju sve od sebe da budemo uspešni - naglašava Obradović.

NISMO RAVNOPRAVNI

RUSKINjE i Mađarice iskoristile su priliku da se okupe i posle EP u Danskoj, jer većina igračica igra u domaćem prvenstvu.

- O tom problemu odavno pričam. U fudbalu, na primer, svi imaju isti tretman. Ruskinje, koje sve igraju kod kuće zaustavile su domaće prvenstvo i okupile se od 18. do 22. februara. Vratio se Terfilov u stručni štab, neće biti na klupu, alu je tu, jaka trenerska karika koja je potrebna tim devojkama i stručnom štabu. Suvišno je pričati o Ruskinjama koje su olimpijske šampionke. Preozbiljna reprezentacija, koja neće propustiti priliku da se plasira, kao i mi, kao i Mađarska. Gro devojaka u mađarskoj selekciji dolazi iz Ferencvaroša. Znamo se sa SP u Koreji, gde smo ih savladali, kao i sa EP u Danskoj, kada smo bili u nepovoljnoj situaciji. Samo da devojku budu zdrave, a za uspeh je potrebno i da nas malo sreća posluži - ističe Obradović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije