VELIKA SENZACIJA NA SP U RUKOMETU: Argentina šokirala Hrvatsku, "kockasti" pred eliminacijom

Novosti online

23. 01. 2021. u 20:24

RUKOMETAŠI Hrvatske nalaze se na pragu eliminacije sa Svetskog prvenstva u Egiptu, pošto su poraženi od Argentine sa 23:19 u drugoj fazi takmičenja.

ВЕЛИКА СЕНЗАЦИЈА НА СП У РУКОМЕТУ: Аргентина шокирала Хрватску, коцкасти пред елиминацијом

Foto: EPA-EFE/Anne-Christine Poujoulat/POOL

Ipak, treba reći i to da su neki igrači ove selekcije imali stomačni virus, pa je možda i to u određenoj meri uticalo na ishod ovog susreta.

Reprezentacija sa južnoameričkog kontinenta je odlično otvorila utakmicu i povela sa 6:1. Hrvati su uspeli da se vrate, te se na odmor otišlo nerešenim rezultatom - 12:12.

Jedino vođstvo izabranici Lina Červara su imali na startu drugog poluvremena, ali to im nije bilo dovoljno za trijumf.

Loše drugi deo meča odigrali su rukometaši Hrvatske, što pokazuje i činjenica da su u tom periodu postigli samo sedam golova.

Argentina će sada igrati sa Katarom za plasman u četvrtfinale, dok će Hrvatska morati da čeka pobedu šampiona Azije, ali i da ide iznenadi favorizovanu Dansku, branioca svetske titule.

Odmah nakon utakmice Lino Červar je dao neopozivu ostavku.

- Za mene je ovo razočarenje. Moramo preuzeti odgovornost bez obzira na sve. Ovo je za mene nedopustivo. Mislim da je vreme da me neko zameni na ovom mestu. Više ne mogu dalje. Imam 25o nastupa u reprezentaciji. Nakon prvenstva odlazim. Nakon ovakve utakmice nije u redu da selektor ostane. Snosim odgovornost. Ne bežim od toga. Žao mi je što tako odlazim, ali to je definitivna odluka. Daću podršku novom selektoru - rekao je Červar nakon debakla.

Najefikasniji na utakmici bio je Hrvat Čupić sa sedam golova, Šebetić i Mamić su dali po tri. Kod Argentine najbolji je bio Pisaro sa četiri pogotka, dok su po tri dali Baroneto, Fernandes i Simone.

Nešto ranije, Španija je bila bolja od Urugvaja sa 38:23, Katar je slavio protv Bahreina sa 28:23, dok su rukometaši Mađarske pobedili Poljsku sa 30:26.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024