ĐERONA OČEKUJE ODGOVOR FRANCUSKE: Totalno drugačija priča

Novosti online

08. 01. 2021. u 16:25

SELEKTOR muške rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona rekao je danas da njegovu ekipu u Francuskoj čeka potpuno drugačija utakmica od one iz Zrenjanina.

ЂЕРОНА ОЧЕКУЈЕ ОДГОВОР ФРАНЦУСКЕ: Тотално другачија прича

Foto: N.Paraušić

"Naravno, biće to 100 odsto drugačija utakmica. U drugom poluvremenu u Zrenjaninu, Francuska je igrala drugačije. Očekujem teži meč, fizički zahtevniji. Pokušaće mnogo više da trče. Biće to totalno drugačija priča", rekao je Đerona pred put.

Srbija je u Zrenjaninu pobedila Francusku sa 27:24 na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a naredni duel je u subotu u gostima.

"Igrači i svi oko tima su stvarno oduševljeni pobedom na startu našeg zajedničkog rada. To će nam pomoći da igrači lakše shvate šta želimo od njih. Fokusirani smo na proces rada, idemo dan po dan, svaki naredni trening je bitan. Rezultati će doći, ali je uvek lepo kada igrate ovakvu utakmicu posle samo par dana saradnje. Pobeda nad Francuzima poslužiće i da podignemo samopouzdanje celog tima i veru u sebe", kazao je Đerona.

Po njegovim rečima, stvoren je dobar ambijent, iako je atmosfera bila takva i pre utakmice sa Francuskom.

"Momci su radili jako dobro i naporno. Imali smo puno sastanaka, videa, uradili dosta korekcija. Njihovo ponašanje i zalaganje bilo je odlično. Tokom meča u Zrenjaninu nisam često gledao u semafor. Više me je zanimalo kako tim igra i da pronađem neke slabe tačke kod Francuza, a znamo da gotovo i da ih nema. Hemiju koju smo stvorili od prvog dana ovde, to je ekipa prenela i na teren. Francuzi su ostali iznenađeni. Imali su dosta igrača na F4 turniru EHF Lige šampiona, ali u broju dana za pripremu gotovo isti kao i mi, možda neki trening manje. Fokusiran sam na tim", naveo je selektor srpskih rukometaša.

Svih 19 rukometaša koji su igrali u Zrenjaninu će ići u Francusku, dok će Petar Nenadić ostati u Beogradu i biće u konkurenciji za utakmicu sa Grčkom.

"Petar nam se priključio, počeo da trenira, nakon problema sa leđima koje je imao. Moramo da vodimo računa o svim igračima koji imaju sitne povrede. Preostalih 19 igrača je spremno za put i borbu koja nas očekuje", istakao je Đerona.

Utakmica između Francuske i Srbije igraće se u subotu od 19.00 u Kreteju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije