RUKOMETAŠICE NISU USPELE: Glava hoće, telo ne može!

S. KRSTOVIĆ

09. 12. 2020. u 22:13

РУКОМЕТАШИЦЕ НИСУ УСПЕЛЕ: Глава хоће, тело не може!

FOTO: N. Paraušić

SAME smo krive! To poručuju rukometašice, koje ne traže izgovore za preranu eliminaciju sa EP u Danskoj.

Srpkinje su svesne da su u utakmici odluke sa Hrvatskom (24:25) previše grešile da bi stigle do makar jednog boda, koji bi ih odveo u drugu fazu takmičenja. Ovako, juče su se u Koldingu preselile iz zvaničnog hotela u drugi, a sutra bi trebalo da se vrate u Beograd.

- Teško je sada govoriti o uzorcima neuspeha. Ovde su nas od prvog dana dočekali nehumani odnosi, zbog dve pozitivne igračice tri dana smo bile zatvorene u sobama, nisu smele ni u hodnik. U prvom meču protiv Holandije napravile smo čudo, proradio je srpski inat, zbila nas je povreda Andree Lekić i pružile smo više nego što možemo. Potom je usledio očekivani pad protiv Mađarske - priča u telefonskom razgovoru za "Novosti" Katarina Tomašević.

DA SE MAKAR PROŠETAMO

DEVOJKE su juče napustile balon EP.

- Dobro je što ćemo do odlaska za Beograd biti u drugom hotelu. Od kada smo došle nismo izašle napolje, nismo mogle da se prošetamo. Sada ćemo smeti da izađemo i udahnemo vazduh - kaže Tomaševićeva.

Velika šansa prokockana je protiv Hrvatske, protiv koje su naše vodile sa 14:10 i 23:21...

- Pale smo posle plus četiri, i fizički i psihički. Napravile smo mnogo grešaka, nismo dale gol 15 minuta. One su imale i više sreće, videle smo da ovde igraju veoma dobro. Niko nije očekivao da će da prođu, a pobedile su sve u grupi. I pored toga smatram da smo same izgubile, da nas nisu pobedile - priznaje Tomaševićeva.

Sjajan čuvar mreže tvrdi da slika Srbije nije realna na EP.

- Uslovi su zaista nehumani. Ali, kako svima, tako i nama. Veoma mi je žao, jer ova generacija može mnogo. Dosta devojaka je iz izolacije došlo na EP, imale smo dosta povređenih, falile su na Lekićeva, Obradovićeva, Cvijićeva... Nismo imali izmene i sve nas je to slomilo. Nadam se da ćemo uspeti da se bolje spremimo za kvalifikacije za OI u martu iduće godine u Mađarskoj. Sanjamo Tokio - podvlači Tomaševićeva.

SAMO TOKIO U MISLIMA

NAŠE dame se sada okreću kvalifikacijama za LOI.

- To nam je najbitnije, na Igrama nismo bile od 1988. Nadam se da ćemo biti spremne za mart. Važno je da igramo našu igru, jer tada možemo da pobedimo i Mađarsku i Rusiju - uverena je kapiten Srbije.

Eliminacija sa EP teško je pala i kapitenu Katarini Krpež Šlezak:

- Mnogo smo tužne, besne, još nam se sve nije sleglo. Dobro smo počele, verovale od početka, stvarno smo imale dobru atmosferu, pred duel sa Hrvatskom i želju i volju. Ali, u tom meču pale smo krajem prvog dela, a one se digle. U nastavku smo počele da pravimo greške, da promašujemo, nije išlo kako je trebalo.

MAKSIMUM Krpež Žlezakova na meču sa Hrvaticama/FOTO: EPA

Sjajni strelac ističe da je i pre dolaska u Kolding krenulo naopako:

- Počelo je loše, te pozitivni igrači, te povrede... Pokušale smo da gledamo na sve pozitivno, ali na kraju nas je sve stiglo. Ne tražimo alibi, vidi se da je korona uticala i na druge ekipe. Protiv Hrvatske se videlo da glava hoće, da srce hoće, ali telo neće. Hoćeš da se krećeš, a stojiš u mestu. Bile smo blizu za taj bod, da odemo dalje. Uzdale smo se u Mađarice, da makar ostavimo bolji utisak u drugom krugu. Nismo uspele, nismo imali ni sreće.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

drago

10.12.2020. 07:47

Drage CURE ,Vi niste imale minimum kondicije ,kozenrtacije i sistem vodjenja utakmmice . Ekipa koja 15min. nemoze da se skonzentrise da dva gola postigne nema sta da dalje komentarise.Pitam se kako je moguce da trener to sebi opravda. I prestanite jednom pricati o vasem inatu i kvalitetu Niste dobro trenirali da bi imali kondicije i kvalitet