NE MOŽEMO DA SE IZOLUJEMO! Rukometna reprezentativka Slađana Pop Lazić blista u francuskom šampionatu

Slobodan Krstović

07. 11. 2020. u 17:17

SLAĐANA Pop Lazić iz godine u godinu ostavlja sve dublji trag u francuskom rukometu. Pivot naše selekcije poslednjih sezona nosi dres Bresta, s kojim je prošle sezone stigla do četvrtfinala Lige šampiona...

НЕ МОЖЕМО ДА СЕ ИЗОЛУЈЕМО! Рукометна репрезентативка Слађана Поп Лазић блиста у француском шампионату

FOTO: B. Grujić/privatna arhiva

Nažalost, pandemija virusa korona je sve poremetila, a u novoj sezoni svaki dan je neizvestan.

- U Francuskoj sam od 2012. godine, liga je kvalitetna, rukomet se igra na visokom nivou - kaže, u telefonskom razgovoru za "Novosti", Slađana Pop Lazić (32).

MENjAMO ČIP U GLAVI

NAŠE najbolje igračice igraju u raznim zemljama, tako da je teško brzo uklopiti različite stilove.

- U selekciji igramo drugačije nego u klubovima. Zato nam treba dan-dva da promenimo čip da se vratimo na te reprezentativne obaveze i navike. Igramo drugačije od drugih i vidim da nas dosta stručnjaka hvali - kaže Slađana Pop Lazić.

Naša reprezentativka je veoma popularna u Francuskoj. Čak je bilo govora da Francuzi žele da joj daju pasoš. Slađana ističe da je to bilo davno i da je koncentrisana na Brest.

- U klubu teže da svake godine budu sve bolji. Lane smo bez izgubljene utakmice stigli do četvrtfinala Lige šampiona, sa Mecom delile prvo mesto u prvenstvu... Ove sezone u Ligi šampiona imamo dva remija i poraz, a u Francuskoj ne znamo za poraz. Cilj je da osvojimo što više trofeja, mada je uprava svesna da je godina specifična - priča Pop Lazićeva, koja je u Francuskoj igrala za Bezanson i Mec.

Slađana naglašava da makar jednom nedeljno imaju obavezno testiranje.

SAMO DA SMO ZDRAVI

SLAĐANA ističe da sportisti nije lako da se fokusira na takmičenje, jer do poslednjeg trenutka ne zna da li će igrati. Podvlači da je sada teško govoriti o tome šta Srbija može uraditi na EP:

- Najvažnije je da budemo svi zdravi. Mislim da smo vratile kult reprezentacije, da nas krasi duh zajedništa, da se vidi emocija, velika želja. Osećaj u reprezentaciji ne može se porediti sa klubom. Zajedno možemo mnogo.

- Niko ne zna dovoljno o svemu ovome. Ništa ne dobijamo ako samo treniramo ili sedimo kod kuće... Mi smo dosad igrali pred publikom, ali toga više nema, jer je zemlja u karantinu. Profesionalnim sportistima je dozvoljeno da idu na treninge, igraju utakmice, ali i dele sudbinu građana: nema izlazaka, mogu napolje na sat, jedan kilometar od kuće.

Naše dame su prošle godine osvajanjem šestog mesta na SP u Japanu izborile kvalifikacije za Olimpijske igre. Sanjaju Tokio, a pre toga trebalo bi da igraju na EP od 3. do 20. decembra u Norveškoj i Danskoj.

FOTO: Tviter

- Prvenstvo je neizvesno, jer se informacije menjaju iz dana u dan. Prvo se govorilo da će Danska odustati, sada je problematična Norveška zbog svog protokola. Naime, ako se jedna igračica zarazi, cela ekipa ide u karantin, kao i protivnička, što znači diskvalifikaciju sa EP. Sada sam čula da se razmatra da se odigra samo u Danskoj. Znamo samo, ako se održi, da će svaka igračica biti sama u sobi, da neće imati kontakt ni sa kim. Biće drugačije, specifično, ali nas to neće sprečiti da damo svoj maksimum - kaže Pop Lazićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri