KNJIGA O LEGENDI SRPSKE ATLETIKE: "Dane Korica - priča o atletskom junaku našeg doba"

Tanjug

22. 10. 2020. u 17:11

KNjIGA o karijeri i životu legendarnog atletičara Daneta Korice, autora Milana Tomića, promovisana je danas u Skupštini Beograda.

КЊИГА О ЛЕГЕНДИ СРПСКЕ АТЛЕТИКЕ: Дане Корица - прича о атлетском јунаку нашег доба

Foto: N.Paraušić

Knjiga nosi naziv "Dane Korica - priča o atletskom junaku našeg doba" i govori o čoveku čiji rekord na 10.000 metara i dalje niko na ovim prostorima nije dostigao.


- Ponosan sam, hvala svima što ste u ovim neobičnim vremenima virusa, došli da me pozdravite. Hvala i medijima, koji su pratili moju karijeru, bez njih ne bi se ništa ni znalo. Ova knjiga koju je napisao moj veliki prijatelj dr Milan Tomić, siguran sam, koristiće i budućim atletičarima. Od mojih dečačkih dana, u porodici od šestoro dece, pa do današnjih dana. Idemo dalje, svi smo ovde i zbog budućnosti naše dece", istakao ej Korica.

Recenzent knjige Višeslav Krsmanović, istakao je da je "Dane čovek koji se veći deo života trkao sa štopericom" i da ta rečenica govori puno toga.

Na promociju su bili brojni gosti, među kojima i Darko Udovičić (pomoćnik ministra sporta), Andreja Mladenović (pomoćnik gradonačelnika Beograda), Dragan Tomašević (predsednik Sportskog saveza Beograda), Nikola Penić (generalni sekretar ŠAB), Slobodan Branković (direktor Srpskog atletskog saveza) i drugi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)