NAKON 63 GODINE NIŠ DOBIO HALU ZA BOKS-BOROVČANIN: Počeo je da se budi boks na jugu Srbije (VIDEO)

A. Ilić

15. 10. 2020. u 13:57 >> 14:10

NENAD Borovčanin, predsednik Boks saveza Srbije, nastavio je sa iznenađenjima, oko promocije boksa u Srbiji.

НАКОН 63 ГОДИНЕ НИШ ДОБИО ХАЛУ ЗА БОКС-БОРОВЧАНИН: Почео је да се буди бокс на југу Србије (ВИДЕО)

FOTO: Bokserski savez Srbije

Uz pomoć grada  Niša, uloženo je četiri miliona dinara u obnovu i sređivanje hale Softka, kojom rukovodi Sportski centar Čair. Podatak koji je vrlo važan da je hala Sofka renovirana čak posle 63 godine!

Povodom toga danas je u Nišu i zvanično otvorena ova hala, koja je opremljena ringom i 18 raznih sprava za trening boksa. Otvorili su je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, predsednik BSS Nenad Borovčanin i većnik za omladinu i sport Branislav Kačar. Održan je i pokazni  trening talentovanih boksera iz dva niška kluba.

FOTO: Bokserski savez Srbije

"Drago mi je što sam danas ovde i hvala bokserima na poklonu, lepim rukavicama koje će krasiti moj kabinet. Gledaćemo da kao grad pomažemo boksu i da se potrudimo da sva zainteresovana omladina za ovaj lepi sport počne ovde da trenira. Želim da vratimo staru slavu boksu, koju je ovaj sport imao pre dosta godina. I da se klubovi ujedine u jedan, kako bi imali još bolju priliku da ostvare značajnije rezultate", rekla je gradonačelnica Niša, Dragane Sotirovski.

FOTO: Bokserski savez Srbije

Na njene reči nadovezao se Nenad Borovčanin, prvi čovek bokserskog saveza.

"Tradicija boksa u Nišu je duga, ali poslednjih godina je boks u ovom lepom gradu stagnirao. Od prošle godine počeo je da se budi a ova vrhunska hala će biti pravi podstrek za još bolji rad. Hvala gradu na podršci. Sada je važno da klubovi Radnički i Naisus formiraju besplatnu školu boksa, koja za nekoliko godina treba da iznedri nove šampione. U dogovoru sa gradonačelnicom Draganom, nastavićemo da radimo na jačanju našeg sporta, a da od sledeće godine, od proleća imamo boks i na Čairu i Tvrđavi", poručio je Nenad Borovčanin.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda