ĐURKOVIĆ O ODLUCI EHF: Bilo je očekivano, imali smo male šanse

Novosti online

10. 07. 2020. u 20:59

Rukometaši Srbije neće ići na Svetsko prvenstvo u Egiptu, ako se ono uopšte održi od 14. do 31. januara.

ЂУРКОВИЋ О ОДЛУЦИ ЕХФ: Било је очекивано, имали смо мале шансе

Foto: N.Paraušić

Svetska rukometna federacija dodelila je dve specijalne pozivnice Poljskoj i Rusiji, što znači da za "orlove" nema mesta na ovom šampionatu. Prethodno je EHF otkazao baraž za SP, pa je naš rival Slovenija na osnovu boljeg ranga prošao dalje.

Sada su prednost dobili organizatori narednog SP Poljska i Rusija, koje su na prethodnom EP bile iza Severne Makedonije (15), Crne Gore (18) i Srbije (20).

- Podneli smo zahtev za vajld-kard, ali je bilo jasno da su nam male šanse. Znali smo to još kada je doneta odluka da Slovenci idu dalje. Gledali su se rezultati, rang-liste, gledanost, TV prava... Videćemo da li će se taj šampionat održati - kaže, za "Novosti", predsednik RSS Božidar Đurković.

Pored domaćina Egipta, učestvovaće još aktuelni prvak Danska, Alžir, Angola, Zelenortska Ostrva, Kongo, Maroko, Tunis, Bahrain, Japan, Katar, Republika Koreja, Austrija, Belorusija, Hrvatska, Češka, Francuska, Nemačka, Mađarska, Island, Norveška, Portugalija, Španija, Slovenija, Švedska, Argentina, Brazil i Urugvaj.

Preostalo je još da se odigraju kvalifikacioni turniri u Severnoj, Južnoj i Centralnoj Americi, a ako dođe do otkazivanja tih mečeva, možda se pojavi mogućnost za još dve vajld-karte.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024