ZLATIBOR DOMAĆIN ŠKOLARIJADE 2025? Potpisan protokol o saradnji Srbije i Kine u školskom sportu

Novosti online

21. 05. 2024. u 14:30

U kineskom Dalianu, uspešno su završeni sastanci Izvršnog odbora ISF (Međunarodna federacija za školski sport). Jedan od članova borda ISF je i Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije.

ЗЛАТИБОР ДОМАЋИН ШКОЛАРИЈАДЕ 2025? Потписан протокол о сарадњи Србије и Кине у школском спорту

FOTO: ISF

Ujedno u ovom gradu trenutno se održava Svetski kup  u fudbalu za srednjoškolce, gde nastupa i Srbija u konkurenciji dečaka. 

-Posle fantastične ceremonije otvaranja na predivnom stadionu i početka takmičenja, održali smo puno važnih sastanaka. Razmatrane su mnoge teme za unapređenje školskog sporta  generalno. Školski sport je u velikom broju zemalja sveta postao prepoznatljiv i bez njega se ne može. Prezentovao sam video materijal o Zlatiboru, koji je fantastična destinacija za organizaciju školskih međunarodnih takmičenja. Izvršni odbor je bio fasciniran našom najpoznatijom turističkom destinacijom i dao sa saglasnost da ukoliko Vlada Republike Srbije odobri organizaciju najvećeg svetskog školskog takmičenja, Srbija bude domaćin Školarijade 2025. Školarijada okuplja oko 5.000 dece osnovno školskog uzrasta u oko 20 sportova. Posebno sam istakao da imamo veliku pomoć države Srbije i Grada Beograda, i da na to treba da se ugledaju druge države. Sport kod mladih je nešto što utiče na zdravo odrastanje - istakao je Željko Tanasković.

U Dalianu je  potpisan i Memorandum o saradnji Srbije i Kine u školskom sportu.

BONUS VIDEO: Ivana Vuleta nakon svetskog zlata 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A POSLE ANTISRPSKE HISTERIJE: Albanci i Hrvati vređali Srbe, pa zaigrali kolo!