ODLUČIO SAM SE ZA NOVU AVANTURU: Hamilton govorio o prelasku u Ferari 2025. godine

S. R.

23. 02. 2024. u 21:20

Sedmostruki svetski šampion Formule 1 Luis Hamilton rekao je danas da želi da otvori novo poglavlje u svojoj karijeri prelaskom u Ferari 2025. godine, posle 12 sezone provedenih u Mercedesu.

ОДЛУЧИО САМ СЕ ЗА НОВУ АВАНТУРУ: Хамилтон говорио о преласку у Ферари 2025. године

FOTO: Tanjug/AP

Ovaj 39-godišnji Britanac danas je tokom poslednjeg dana predsezonskih testiranja u Bahreinu prvi put razgovarao sa novinarima otkako je početkom februara objavljeno da napušta Mercedes i prelazi u Ferari.

Hamilton je prošlog leta produžio ugovor sa Mercedesom do kraja sezone 2025, ali je imao olobađajuću klauzulu koju će aktivirati na kraju sezone 2024.

- Kada smo letos potpisali (produženje ugovora) bilo je očigledno da sam video svoju budućnost sa Mercedesom, ali se ukazala prilika početkom godine i odlučio sam da je iskoristim - rekao je Hamilton.

On je istakao da je to najteža odluka koju je morao da donese u svojoj karijeri pošto je povezan sa Mercedesom već 26 godina.

- Oni su me podržavali i zajedno smo prošli neverovatnu avanturu koja je obeležila istoriju ovog sporta i na šta sam veoma ponosan. Ali, na kraju, ja sam taj koji piše svoju priču i osetio sam da je vreme da započnem novo poglavlje - rekao je Hamilton.

Hamilton, koji je sa Mercedesom upisao rekordne 103. pobede i osvojio šest od sedam titula, istakao je da njegovo poglavlje u tom timu još nije završeno.

- I dalje sam 100 odsto fokusiran na to da ovom timu donesem rezultate ove godine i da završim na visokom nivou - rekao je britanski vozač.

Nova sezona u Formuli 1 počinje trkom za Veliku nagradu Bahreina 2. marta.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu