TEŽAK ŽREB: Srbija saznala rivala u baražu za Svetsko prvenstvo

S. K.

27. 01. 2024. u 16:20

TEŽE nije moglo. Naši najbolji rukometaši će se u baražu za odlazak na SP od 14. januara do 2. februara 2025. u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj sastati sa Španijom. Prvi meč je u gostima 8. ili 9. maja, a revanš tri dana kasnije, 11. ili 12.

ТЕЖАК ЖРЕБ: Србија сазнала ривала у баражу за Светско првенство

FOTO: Tanjug/AP

Na papiru favoriti su Španci, koji su na EP u Nemačkoj jedno od najneprijatnijih iznenađenja, jer nisu prošli prvu fazu šampionata. Ipak, ne bi trebalo izgubiti iz vida da su prošle godine na SP u Poljskoj bili treći, a pre dve godine na EP u Švedskoj srebrni. Španci su na svetskim prvenstvima bila dva puta prvaci i tri puta treći. Na evropskim prvenstvima imaju devet medalja - 2,5,2.

Jasno je da naslednika Tonija Đerona čeka veliki izazov u pokušaju da u baražu za SP eliminiše jednu od najtrofejnih reprezentacija današnjice.

U ostalim mečevima baraža sastaju se: Finska/Litvanija - Mađarska, Belgija/Italija - Crna Gora, Grčka - Holandija, Rumunija - Češka, Farska Ostrva - Severna Makedonija, Slovenija - Švajcarska, Portugalija - BiH, Island - Estonija/Ukrajina, Poljska - Slovačka/Izrael, Gruzija - Austrija.

Na šampionat su se osim domaćina plasirali i Francuska, Nemačka i Švedska.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!