HRVATI SLAVILI POSLE PETERACA: Domaći vaterpolisti na startu EP u Dubrovniku nakon penala savlaali Španiju

S. K.

04. 01. 2024. u 21:50

EVROPSKO prvenstvo za vaterpoliste počelo je večeras, a „delfine“ najviše zanimaju utakmice u A grupi, koja se igra u Dubrovniku. Posle pobede Crne Gore nad Francuskom nakon peteraca – 20:19 (10:10) u regularnom toku, na isti način slavili su i Hrvati protiv Španaca – 14:12 (2:1, 2:5, 2:2, 3:1 – 5:3). Presudila je druga serija u kojoj je Bijač zaustavio šut zvezde Novog Beograda Alvara Granadosa. Gol odluke postigao je Žuvela.

ХРВАТИ СЛАВИЛИ ПОСЛЕ ПЕТЕРАЦА: Домаћи ватерполисти на старту ЕП у Дубровнику након пенала савлаали Шпанију

FOTO: M. Vukadinović

Podsetimo, Srbija ukoliko osvoji prvo mesto igraće u osminifinala sa najslabijom ekipom iz grupe A. Bude li druga sastaće se sa trećeplasiranom.

U derbiju grupe B u Zagrebu Grčka je savladala Mađarsku sa 10:8 (2:1, 3:2, 2:3, 3:2). U strelce su se upisali i asovi Novog Beograda: Vlahopulos je postigao 2, a Skumpakis 1 gol. Pre toga Italija je lako potopila Gruziju sa 22:5.

o Pobeda u regularnom toku donosi tri boda, posle peteraca dva, poraz posle peteraca 1, a poraz u regulatnom toku 0 bodova.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PORAZ ZAPADA I NJIHOVIH UCENA: Usvojena sramna Rezolucija - u zbiru više glasova protiv i uzdržanih nego za