DA ISTRAJU NA PUTU U ELITU: Košarkaši Vojvodine svečano obeležili 75 godina od osnivanja kluba

S.B.

25. 12. 2023. u 12:05

SVEČANOM akademijom u amfiteatru „Spensa“, projekcijom filma povodom jubileja i uručenjem počasnih plaketa najistaknutijim igračima, košarkaški klub Vojvodina obeležio je 75 godina od osnivanja uz poruku da će se vratiti u elitu igre između dva obruča.

ДА ИСТРАЈУ НА ПУТУ У ЕЛИТУ: Кошаркаши Војводине свечано обележили 75 година од оснивања клуба

S.B.

Tu nameru istakao je u ime kluba i navijača Željko Rebrača, predsednik novosadskih košarkaša, naglasivši da aktuelna klupska uprava i profesionalni pogon, uz podršku navijača, ne kriju ambicije.

-Svima koji nose Vojvodinu u srcu je želja da se vratimo među najbolje, jer grad Novi Sad i Vojvodina zaslužuju to. Imali smo dve izazovne godine, uspeli da vratimo 90 odsto dugova, stabilizovali smo klub i tim, vratili se u ABA 2 takmičenje i idemo napred sa željom da se plasiramo u ABA 1. Mnogo toga dobrog smo uradili, nastavljamo dalje namereni da pišemo neke nove stranice klupske istorije, da Novi Sad i Vojvodinaši budu ponosni na klub i da se Srbija diči nama - poručio je Rebrača.

Podršku košarkašima u ime Sportskog društva Vojvodina potvrdio je Dragoljub Zbiljić, predsednik društva pod čijim okriljem su klubovi imena Vojvodine. On je naglasio da je za tri četvrt veka bilo uspona i padova, ali i da je sada trenutak da se košarkaši vinu u visine sa kojih više neće da silaze.

- Za tu osnovu, bilo je potrebno vreme, ali i poverenje, dobra komunikacija, ljubav prema klubu... i posebno lokalpatriotizam, koji bi u sportu trebalo najviše da dođe do izražaja rekao je Zbiljić.

Posebne zahvalnice plakete dodeljene su najistaknutijim košarkašima u klupskoj istoriji, Jovanu Maleševiću, Aleksandru Lukiću, Nikoli Laziću, Miodragu Lopičiću, Ivici Mavrenskom, Zlatku Boliću i Atili Papu.

Podrška

GRAD Novi Sad podržava košarkaše Vojvodine da istraju na putu ka eliti, što je potvrdio Ognjen Cvjetićanin, član gradskog veća za sport i omladinu.

-Košarka je, s obzirom na činjencu da se svakodnevno igra u svakom gradskom kvartu, veoma važna za Novi Sad. Krenuli smo 2016. godine sa podrškom od tri miliona dinara, a ona je danas 10 puta veća, da bi se obezbedilo sve od trenažnog procesa pa nadalje. Naš grad zaslužuje da se „širi košarkaška mreža“- rekao je Cvjetićanin.


 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!