NEVEROVATNA DEŠAVANJA: Srbija u drugoj fazi Svetskog prvenstva za rukometašice, ali kako!

Novosti online

05. 12. 2023. u 19:29 >> 19:29

Ženska rukometna reprezentacija Srbije plasirala se u drugu fazu Svetskog prvenstva 2023 i to kako je malo ko očekivao. Izabranice selektora Uroša Bregara su u 3. kolu uvodne runde takmičenja pobedile Čile rezultatom 30:16, a kako su igrale, na momente se činilo da će apsolutni autsajder prirediti možda i najveću senzaciju na celom šampionatu. Ipak, na kraju su srpske igračice opravdale ulogu favorita i, posle neverovatnih dešavanja na utakmici, kao trećeplasirane iz svoje, E grupe, prošle dalje.

НЕВЕРОВАТНА ДЕШАВАЊА: Србија у другој фази Светског првенства за рукометашице, али како!

FOTO: Tanjug/AP

Imajući u vidu da su naše reprezentativke u prva dva kola doživele poraze, veoma tesan od Danske, a onda prilično bolan od Rumunije, u novoformiranoj "grupi 3" pokušaće da naprave čudo krenuvši ka tome bez ijednog boda. U drugu fazu su se prenosili samo bodovi osvojeni protiv timova koji su se takođe za nju kvalifikovali, pa će Srpkinje "od nule" ući u mečeve sa Poljskom (prenela dva boda, meč je na programu u četvrtak 7. decembra od 15.30), potom sa Nemačkom (maksimalna četiri boda je prenela, utakmica se ira u subotu od 18) i Japanom (bez bodova na startu druge faze, susret je zakazan za ponedeljak 11. decembar od 15.30).

Što se tiče meča sa Čileankama, naš državni tim je šokirao ovdašnju rukometnu javnost igrom u većem delu susreta s ekipom koja je od Rumunije izgubila sa 19:44, a od Danske sa 11:46.

Jer, posle 15 minuta igre, ne samo da je Srbija bila na neverovatna, svega tri data gola, već je posle četiri promašena zicera, gubila sa 3:4.

Da se nije razigrala Aleksandra Stamenić, koja je sopstvenom serijom od tri pogotka pokrenula Srpkinje, koje punih 13 minuta nisu dale gol, pravo je pitanje u kom pravcu bi se ovaj meč razvijao.

Pa opet, strepnje je bilo još jednom, i to kada su Čileanke sa tri gola u nizu "otvorile" drugo poluvreme i prišle na 10:9, ali su potom Bregarove izabranice zaigrale koncentrisanije i, ne baš lako, ali uz malo manje muka, opravdale ulogu favorita.

KRAJ! Srbija - Čile (30:16)

60' Kraj meča! Srbija uspeva da obezbedi drugu fazu Svetskog prvenstva.

55' Nastavlja se dominacija u drugom poluvremenu! Otišli smo na velikih +13 što je i najveća prednost na ovom meču. Selektor odmara neke od najboljih rukometašica do kraja ovog meča. 27:14

52' Ponovo se upisuje Nuković nakon sjajnog gola. Naše rukometašice održavaju 10 golova prednosti i čini se da će ovo biti rutinska pobeda, 22:12

46' - Radosavljevićeva postiže drugi pogodak, Srbija odlazi na velikih +10, 20:10-

42' Srbija deluje moćnu u drugom poluvremenu i stiže do najvećih osam golova razlike. 18:10

38' Jovana Jovović postiže novi gol, nakon sjajnog kotnra napada donosi prednost našim rukometašicama na šest golova razlike, 15:9

35' Upisuje se i Srbija na semafor u drugom poluvremenu, za samo minut postižemo tri pogotka. Jovović, Nuković i Bojčić su vratile prednost Srbiji na četiri gola razlike. 13:9

33' Izuzetno loš početak drugog poluvremena naše reprezentacije. Dva pogotka postižu Čileanke sa preko pola terena, a drugi je režija Kortez, golmana čileanki, 10:8.

Kraj prvog poluvremena

30' Čile je skroz stao poslednjih nekoliko minuta prvog poluvremena, što su naše odlično iskoristile i otišle na poluvreme sa + 4. Najefikasnija u reprezentaciji Srbije je Aleksandra Stamenić sa četiri postignu gola u prvom delu igre.

28' Konačno je Srbije proigrala u napadu, vezuju se četiri dobra napada uz isto toliko pogodatak. 9:5

24' Nakon tajm-auta našeg selektora, odmah vezujemo dva dobra napada i postižemo dva pogodtka, prvi preko Stamenić, a zatim Jovana Jovović postiže gol, ujedno ona je i naš najbolji strelac na ovom šampionatu, 7:5.

23' Prvi tajm-aut na meču. Selektor Srbije je pozvao pauzu kako bi konsolidovao naše rukometašice, pošto se baš mučimo u fazi napada. Na sedam minuta do poluvremena rezultat je 5:5

17' Aleksandra Stamenić postiže izjednačujući gol i Srbija konačno posle 13 minuta posta stiže do gola. 4:4

15' Prvi put na ovom Svetskom prvenstvu Čile stiže do prednosti. Čileanke vode sa 4:3.

12' Čileanke ređaju greške jednu za drugom, međutim to naše ne koriste najbolje, pošto već oko sedam minuta ne mogu da stignu do pogotka.

7' Naše rukometašice su već dva puta isključene do sada, što Čileanke koriste i stižu do brza dva pogotka, Maura Alvarez je postigla tek prvi pogodak na ovom šampionatu 3:2.

4' Srbija je sjajno otvorila meč, naša reprezentacija ima tri gola prednosti, Bojčićka se dva puta upisala na semafor, dok je Lazićka postigla jedan gol 3:0.

1' Meč je počeo!

Uoči meča

Posle bravura mlade ekipe koju predvodi selektor Uroš Bregar protiv domaćina šampionata, a Danska je kao favorit za zlato tek u poslednjih pet i po minuta slomila otpor Srpkinja, mnogi su se ponadali da bi moglo da se desi veliko iznenađenje protiv iskusnih Rumunki.

Ali, Rumunija je održala pravi rukometni čas našoj nacionalnoj selekciji, pa pred poslednje kolo prve faze, Srbija još ne zna da li će uopšte igrati u drugoj.

O tome odlučuje upravo meč sa Čileom, koji je takođe ostvario dva poraza u ovoj grupi, ali ubedljivija od srpske seleklcije. Pobede li naše rukometašice, u narednu rundu Svetskog prvenstva neće poneti nijedan bod, jer se tamo prenose samo oni koji su osvojeni protiv timova koji su prošli dalje. Izgube li Srpkinje, idu kući.

Bonus video: Gost "Novosti" - Andrea Lekić, naša proslavljena rukometašica

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)