KO JE DEVOJKA KOJA JE POBEDILA MINISTRA: Siniša Mali obećao dodatno ulaganje u šah

Novosti online

26. 11. 2023. u 17:53

MINISTAR finansija Siniša Mali obećao je da će država povećati ulaganja u šah.

КО ЈЕ ДЕВОЈКА КОЈА ЈЕ ПОБЕДИЛА МИНИСТРА: Синиша Мали обећао додатно улагање у шах

Foto: Printskrin Youtube/FIDE chess

On je na svim tiktok nalogu objavio video kako igra šah sa Teodorom Injac koja nosi titulu ženskog velemajstora i intermajstora.

Teodora Injac je 2018. godine u Kragujevca postala najmlađa seniorska prvakinja Srbije. Do tog velikog uspeha stigla je sa svega 18 godina.

Mali je obećao da će ulaganja u ovaj sport biti povećanja ukoliko ga ona pobedi, što se na kraju i desilo.

- Jasno je da nisam imao šanse protiv Teodore... Imamo mnogo mladih, talentovanih šahista, a naša muška reprezentacija nedavno je osvojila i zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu. Zato ćemo izdvojiti više novca za Šahovski savez Srbije, a radimo i na tome da uvedemo šah u škole - napisao je ministar Mali na Tiktoku.

@mali.sinisa Jasno je da nisam imao šanse protiv Teodore… 😄 Imamo mnogo mladih, talentovanih šahista, a naša muška reprezentacija nedavno je osvojila i zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu.🥇Zato ćemo izdvojiti više novca za Šahovski savez Srbije, a radimo i na tome da uvedemo šah u škole.♟️ #šah #šahklub #chess ##sinisamali#Srbija ♬ original sound - Siniša Mali

Podsetimo, istorijski uspeh Srbiji u šahu doneli su: Aleksej Sarana, Aleksandar Predke, Aleksandar Inđić, Robert Markuš i Velimir Ivić.

BONUS VIDEO: ODMAH POSLE NOLETOVOG PORAZA: Vidite šta je selektor Srbije uradio na mreži

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori