"DELFINI" U HRVATSKOJ: Evropska federacija vodenih sportova odlučila da se Evropsko prvenstvo za vaterpoliste igra u Dubrovniku i Zagrebu

S. K.

17. 11. 2023. u 13:57

HRVATSKA će organizovati EP za vaterpoliste, saopštila je Evropska federacija vodenih sportova. Šampionat će se odigrati od 4. do 16. januara u Dubrovniku i Zagrebu. Na EP će jedna selekcija izvaditi vizu za Olimpijske igre u Parizu 2024, a četiri za SP od 2. do 16. februara u Dohi. Podsetimo, izraelski grad Netanija je zbog rata morao da odustane od organizacije EP.

ДЕЛФИНИ У ХРВАТСКОЈ: Европска федерација водених спортова одлучила да се Европско првенство за ватерполисте игра у Дубровнику и Загребу

FOTO: VSS: S. Sandić

Na šampionatu će prvi put selekcije biti podeljene u prvu i drugu diviziju. Zbog prošlogodišnjeg devetog mesta na EP u Splitu Srbija je u donjem domu i u grupi C igraće sa Nemačkom, Izraelom i Maltom. Prvo mesto u grupi joj u osmini finala donosi duel sa četvrtom selekcijom iz grupe A (Crna Gora, Španija, Francuska i Hrvatska), a u četvrtfinalu pobednika grupe B (Mađarska, Gruzija, Italija i Grčka). Izabranicima Uroša Stevanovića je četvrto mesto na SP u Fukuoki donelo i plasman na SP u Dohi, gde će četiri reprezentacije izvaditi kartu za Pariz.

Utakmice grupne faze igraće se u Dubrovniku i Zagrebu. Mečevi za plasman od 9. do 16. mesta održaće se u Dubrovniku, a za plasman od 1. do 8. mesta u hrvatskoj prestonici.

Titulu evropskog prvaka brani Hrvatska, a Srbija medalju na evropskim prvenstvima nije osvojila od 2018, kada se u Barseloni radovala zlatu.

Šampionat za dame poveren je Ajndhovenu i igraće se od 5. do 13. januara. I devojke su u drugoj diviziji, u grupi C igraće sa Rumunijom, Češkom i Turskom. Ukoliko osvoje prvo mesto, što im je cilj, u osmini finala igraće sa četvrtom selekcijom iz grupe A (Holandija, Mađarska, Hrvatska, Grčka).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!