PRIZNANJE RATKU DRAŠKOVIĆU: Bokserski savez Srbije nagradio nikšićkog boksera nokautera (FOTO)

V.K.

03. 11. 2023. u 20:11

LEGENDI crnogorskog i nikšićkog boksa Ratku Drašković Bokserski savez Srbije dodelio je plaketu za doprinos, razvoj i popularizaciju tog sporta.

ПРИЗНАЊЕ РАТКУ ДРАШКОВИЋУ: Боксерски савез Србије наградио никшићког боксера нокаутера (ФОТО)

V. K.

U ime predsednika BSS Nenada Borovčanina priznanje Draškoviću uručio je u Nikšiću član tog saveza Nebojša Nešo Vuković.

- Suvišno je trošiti reči o briljantnoj karijeri Ratka Draškovića u amaterskom i profesionalnom boksu, njegovom humanizmu nakon karijere, kao i daljoj borbi da unapređuje plemenitu veštinu u svom rodnom gradu i Crnoj Gori. Ratko je tokom cele svoje karijere bio most saradnje između dva saveza, a tako je i danas. To mu Bokserski savez nije zaboravio, pa otud i ova plaketa koja će upotpuniti njegov muzej trofeja - kazao je na svetkovini Vuković.

Šampion grada podno Trebjese veruje da će boks kao sport opstati.

- Radujem se uspesima boksera Srbije jednako kao i pesničara iz Crne Gore. Svedoci smo da se ovaj sport koji pripada samo snažnim momcima probudio što govore i rezultati koje postižu. Sve je biše boksera koji se na međunarodnim takmičenjima vraćaju sa medaljama što raduje i vraća veru da se polako vraćamo na stare staze uspeha. Dobra saradnja saveza Srbije i Crne Gore upravo je kamen temeljac uspešnog rada trenera, takmičara, kao i ljudi koji ih vode. Ja sam tu ako zatreba u svakom trenutku da priskočim u pomoć, dam savet - kaže Drašković.

Sjajnu boksersku karijeru koja je trajala 41 godinu Ratko Drašković završio je prijateljskim mečom sa Darkom Miličićem u Nikšiću. Tada mu je legendarni bokser Mirko Puzović uručio zlatnu rukavicu Od 50 profesinalnih mečeva u profesionalnoj karijeri nikšićki kolos dobio je 36 mečeva. Osvajao je evropske i svetske tutule.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024