ODVAŽNO NA OLIMPIJAKOS: Odbojkaši Partizana veruju da mogu da iznenade grčkog šampiona

S. K.

26. 10. 2023. u 08:00

ODBOJKA se posle nekoliko godina vratila u dvoranu "Aleksandar Nikolić". Za to su najzaslužniji igrači Partizana, koji ovih dana u nekadašnjem Pioniru vade kartu za drugi krug kvalifikacija za grupnu fazu Ligu šampiona. Crno-beli su u prvom kolu grupe A prve runde očekivano savladali Radnik iz Bijeljine sa 3:0, a sutra (18.00) ih očekuje duel sa Olimpijakosom. Prve dve ekipe idu u drugu rundu.

ОДВАЖНО НА ОЛИМПИЈАКОС: Одбојкаши Партизана верују да могу да изненаде грчког шампиона

FOTO: M. Vukadinović

Protiv šampiona BiH publika se "stidljivo" okupila u legendarnoj dvorani. Večeras se očekuje više ljudi, mada u isto vreme košarkaši Partizana i Crvene zvezde u Areni igraju derbi petog kola Evrolige.

- Sviđa mi se što smo uspeli da dovedemo neke ljude, bilo je jako zanimljivo. Žao mi je što se potrefio termin sa basketom, a ko dođe sigurno će prisustvovati jednoj lepoj utakmici, jer igramo protiv ekipe kakvu retko viđamo u našoj sredini - kaže starteg Partizana Bojan Janić.

Olimpijakos predvode nekadašnji kapiten Italije, sin bivšeg selektora Srbije Ljubomira Travice, Dragan Travica, slovenački asovi Alen Pajenk i Tonček Štern, Brazilac Bonato (215 cm), Kubanac Idalgo...

- Nema nikakvih kalkulacija, nema prevelikog respekta, za njih igraju ozbiljni igrači, ali nema priče da vidimo gde smo, nego idemo da ih dobijemo - jasan je Janić.

Partizan je preksinoć protiv Radnika krenuo silovito, a onda se od sredine drugog seta mučio...

- To su dečije bolesti. Imam 40 godina, naigrao sam se ovakvih utakmica gde je protivnik nepoznanica, nije našeg kvaliteta, uđeš maksimalno, jer ne znaš šta te očekuje, opustiš se vremenom, a mi nemamo još dovoljno kvaliteta sa igramo na bar 90 posto. Onda se desi ovo, ljudi su profesionalci, treba ih poštovati, zaslužuju respekt. Izvukli smo se na individualni kvalitet, to nam je velika škola da se ovakve stvari ne ponavljaju. Olimpijakos je krem evropske odbojke, nemamo šta da izgubimo - ističe prekaljeni Nemanja Bjelica.

Marinović: Šanse su male, ali verujemo u podvig

- Najvažnije je da smo pobedili Radnik. Olimpijakos? Velika imena, trebalo bi da nam imponuje što igramo protiv njih i da budemo spremni za borbu. Naše šanse su male, ali ćemo pokušati da ih iskoristimo i pobedimo - nada se Lazar Marinović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata