PRIZNAO KRIVICU, PA SAD ''DEBELO'' PLAĆA: Bivši šef Formule 1 pristao da plati milionsku nagodbu

Novosti online

12. 10. 2023. u 14:22

Nekadašnji predsednik Formule 1 Berni Eklston izjasnio se danas krivim za prevaru, pošto nije britanskoj vladi prijavio 400 miliona funti koje je držao u trustu u Singapuru, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

ПРИЗНАО КРИВИЦУ, ПА САД ДЕБЕЛО ПЛАЋА: Бивши шеф Формуле 1 пристао да плати милионску нагодбу

FOTO: Tanjug/AP

 Eklston (92) je pristao u građanskoj nagodbi da vrati 652,6 miliona funti britanskoj poreskoj i carinskoj upravi, rečeno je u sudu. Ovim iznosom će biti pokriveno plaćanje poreza, zatezne kamate i kazne za period od 1994. do 2022. godine.

Eklston je trebalo u novembru da se pojavi pred britanskim sudom nakon što je prethodno negirao optužbe. On se danas pojavio na sudu u pratnji treće supruge Fabijane Flosi i izjasnio se krivim po jednoj tački za prevaru iz jula 2015. godine.

Eklston je optužen posle istrage koju su obavile poreske vlasti o njegovim finansijama. On nije prijavio trust u Singapuru gde je držao oko 400 miliona funti.

Državni tužilac Ričard Rajt je rekao da je Eklston svesno dao neistinite ili pogrešne izjave poreskim vlastima, kada je rekao da je osnovao samo jedan trust u korist ćerki Debore, Tamare i Petre.

Eklstonov advokat Kler Montgomeri izjavila je danas da njen klijent duboko žali zbog događaja koji su doveli do njegovog krivičnog gonjenja.

BONUS VIDEO: Atmosfera sa svečanog otvaranja Svetskog prvenstva u futsalu za srednjoškolce

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (1)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!