SPEKTAKL U BEOGRADSKOJ ''ARENI'': Otvoreno Svetsko prvenstvo u rvanju

Novosti online

17. 09. 2023. u 08:41

Svetsko prvenstvo u rvanju zvanično je otvoreno u beogradskoj "Areni" i trajaće do 14. septembra.

СПЕКТАКЛ У БЕОГРАДСКОЈ АРЕНИ: Отворено Светско првенство у рвању

Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes

Učešće na svetskom šamionatu uzeće 1.150 takmičara iz 99 zemalja.

Srbija će imati  20 predstavnika. Pet takmičarki u ženskom rvanju, pet rvača u slobodnom i 10 boraca u grčko-rimskom stilu.

Turnir u Beogradu je prvi od šest za obezbeđivanje vize za Olimpijske igre u Parizu sledećeg leta i zbog toga šampionat ima posebnu težinu.

Ministar sporta Zoran Gajić rekao je juče na ceremoniji otvaranja da Srbija sigurno nešto dobro radi kada se Svetsko prvenstvo drugu godinu zaredom održava u Beogradu.

- Želim da se zahvalim Svetskoj rvačkoj federaciji na ponovo ukazanom poverenju, ali i da pohvalim sjajan rad Rvačkog saveza Srbije čiji je ugled u svetu putokaz za mnoge druge sportove. Ovo takmičenje dovelo je nekoliko hiljada takmičara, medija i navijača u Beograd - istakao je Gajić i dodao da je siguran da će srpska prestonica kao i desetine puta u prethodnim godinama, biti pravi domaćin i oslonac svima.

- Publika će u narednim danima imati priliku da prati krem ovog sporta i zato ih pozivam na borilišta. Država Srbija sa druge strane konstantno radi na poboljšanju sportske infrasturkture, kao i na gradnji i obnovi hala i stadiona - konstatovao je Gajić.

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković istakao je da je ponosan što se Svetski šampionat po drugi put zaredom održava u Beogradu.

- Srbija je zemlja sa bogatom sportskom tradicijom i ima dugu i slavnu istoriju u rvanju. Iz tog razloga sam srećan što smo dobili priliku da u Beogradu održimo prve kvalifikacione mečeve za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine - izjavio je Trajković i dodao da ovaj šampionat nije samo takmičarski događaj.

- Ovo je prilika da pokažemo lepotu naše zemlje i našu sposobnost da organizujemo međunarodne manifestacije. U danima pred nama svim rvačima želim puno uspeha, da se bore pošteno i hrabro za sebe ali i za svoju zemlju. Njihova posvećenost ovom sportu je insipriacija za sve nas - istakao je Trajković.

Predsednik Svetske rvačke federacije Nenad Lalović istakao je da je ponosan što se najbolji svetski rvači nalaze upravo u Beogradu.

- Drago mi je da je Srbija ponovo dobila priliku da se pokaže u organizaciji velikih međunarodnih događaja. Zbog toga bih da se zahvalim Rvačkom savezu Srbije koji je uložio veliki trud da se ovaj događaj organizuje. Poželeo bih svim takmičarima sreću i podsetio ih na pravila fer-pleja po kojima je rvanje kao sport već poznato - zaključio je Lalović.

BONUS VIDEO: SPEKTAKL U NOVOM PAZARU: Predstavljen Adem Ljajić

   

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!