SKOK ZA ISTORIJU! Ivana Vuleta i nestvaran let za zlato u finalu Svetskog prvenstva u Budimpešti (VIDEO)

Novosti online

20. 08. 2023. u 18:33 >> 18:34

Ivana Vuleta je na Svetskom prvenstvu u Budimpešti u finalu, tokom druge serije, skočila tako da je celu konkurenciju ostavila iza sebe, ali u petoj je ne samo oborila dosadašnji državni rekord, već ušla u istoriju.

СКОК ЗА ИСТОРИЈУ! Ивана Вулета и нестваран лет за злато у финалу Светског првенства у Будимпешти (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Posle prestupa u prvom pokušaju, atletska zvezda Srbije je u drugom "doletela" 7,05 metara posle odraza i tako preuzela prvo mesto.

Evo i kako je taj skok izgledao:

Time je Vuleta, koja je u trećoj seriji prestupila, izborila i tri dodatna pokušaja, u takozvanom superfinalu, u kome nastupa samo osam od 12 finalista.

A onda, nakon skoka od 6,91, u petoj seriji je za četiri centimetra nadmašila sopstveni državni rekord, postavljen 11. septembra 2016. u Beogradu: Ivana Španović je skočila čak 7,14, što ju je učvrstilo na prvom mestu, a ujedno bio i najbolji skok na svetu ove sezone.

Ovako ga je izvela:

Podsetimo, Ivana Vuleta nije nikada bila svetska šampionka na otvorenom. U dvoranskim uslovima taj podvig je dvaput ostvarila, ali nikad na otvorenom. Do ovog dana, 20. avgusta 2023. godine, posle vrlo uzbudljivog finala Svetskog prvenstva kog ste mogli da pratite uživo na portalu "Novosti".

Ivana Vuleta - biografija

Rođena kao Ivana Španović 10. maja 1990. u Zrenjaninu, kao vrlo mlada je svojim anstupima najavila da će biti svetska zvezda. Bila je srebrna na juniorskom prvenstvu sveta, a onda osvojila i zulato na Univerzijadi, i svetsko zlato na šampionatu planete za atletičare i atletičarke do 20 godina starosti.

U seniorskoj konkurenciji osvojila je olimpijsku bronzu, na dvoranskim prvenstvima sveta osvojila dva zlata i jedno srebro, pet puta je bila osvajačica Dijamantske lige, dvaput evropska šampionka, jednom srebrna na šampionatu "starog kontinenta", triput prvakinja Evrope u dvoranskim uslovima, osvajačica 17 mitinga Dijamantske lige...

Šest puta je bila prvakinja Srbije na otvorenom, u pet navrata u dvorani, četiri puta balkanska šampionka, jednom mediteranska šampionka, i tako dalje, i tako dalje...

Udajom za Marka Vuletu 26. septembra 2021. Ivana Španović je promenila prezime.

BONUS VIDEO: Sudija morao da uspava MMA borca

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona