ANGELINA I ADRIANA PRVE ZVEZDE: Srbiju će na EP za starije juniore u Jerusalimu predstavljati 18 takmičara

S. K.

02. 08. 2023. u 14:57

NAŠE talentovane atletičare očekuje veliki izazov na EP za starije juniore i juniorke od 7. do 10. avgusta u Jerusalimu. Boje Srbije braniće 10 devojaka i osam mladića, a najviše se očekuje od Angeline Topić i Adriane Vilagoš. Ali još nekoliko talentovanih sportista može da se vine do pobedničkog postolja.

АНГЕЛИНА И АДРИАНА ПРВЕ ЗВЕЗДЕ: Србију ће на ЕП за старије јуниоре у Јерусалиму представљати 18 такмичара

Foto ATA Images

- Srpski atletski savez je ponosan što ima 18 učesnika na EP za starije juniore. Izuzetno jak i velik broj za našu državu. Sa velikim očekivanjima idemo na ovaj šampionat. Imamo pet sportista koji su prvi na evropskim rang-listama. Adriana Vilagoš u koplju, Angelina Topić u skoku uvis i skoku udalj, Nikola Kostić na 400 m prepone, Aleksandar Mitrović u troskoku i Jovan Stranić u bacanju kladiva. I osvajači medalja sa EP do 18 godina Natalija Dragojević i Teodora Boberić će se potruditi da se naša reprezentacija vrati sa više odličja - kazao je Zuković.

Angelina Topić je lane osvojila zlato na EP za mlađe juniore, bronze na SP za starije juniore i seniorskom EP. Ove godine je oborila državni rekord pošto je na mitingu DL u Parizu preskočila 1,97 cm. Nadmetaće se i u skoku udalj.

- Spremam se za jedan novi izazov, skakaću u dve discipline. U tri dana ću imati četiri skakanja. Radujem se što će ponovo biti u Jerusalimu jer je to poznati teren gde sam ostvarila veliki uspeh. Trudiću se da svoje iskustvo koje sam pokupila prošlih godina iskoristim - rekla je Angelina.

Adriana Vilagoš je lane postala svetska prvakinja za starije juniorke i vicešampionka Evrope u seniorskoj konkurenciji.

- Ovo takmičenje će biti jedno od najbitnijih za mene. Pre dve godine sam uspela da uzmem srebrnu medalju, ove godine ću ići da se borim za zlato. Nadam se da ću moći da bacam opušteno i da ostvarim rezultat koji sam planirala. Biće teško, ali ću dobiti iskustva i biće mi vetar u leđa za ubuduće - istakla je Vilagoš.

SRBIJA IMA 18 ADUTA

Boje naše zemlje braniće: Angelina Topić (vis i dalj), Adriana Vilagoš (koplje), Saima Murić (1.500 m), Mejra Mehmedović (3.000 m i 3.000 m stipl), Milica Tomašević (3.000 m), Zorana Rokavec (vis), Teodora Boberić (troskok i dalj), Natalija Dragojević (troskok), Aleksandrija Mitrović (troskok), Dunja Sedlaček (dalj), Miloš Nisić (200 m), Nikola Kostić (400 m prepone), Strahinja Radaković (110 m prepone), Bojan Novaković (110 m prepone), Mihajlo Katanić (400 m prepone), Aldin Ćatović (3000 m), Jovan Stranić (kladivo) i Stefan Jovanov (kugla).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona