KAKVO OBJAŠNJENJE! Slavnu Ruskinju nisu pustili na takmičenje u Poljsku, evo i zašto

Novosti online

22. 07. 2023. u 17:03

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i ratnih zbivanja, što je potvrdila i ova subota.

КАКВО ОБЈАШЊЕЊЕ! Славну Рускињу нису пустили на такмичење у Пољску, ево и зашто

FOTO: Tanjug/AP

Naime, ruska novinska agencija RIA Novosti upravo je objavila da čuvena teniserka iz Ruske Federacije, Vera Zvonarjova, svojevremeno druga na VTA listi, nije mogla da uđe u Poljsku jer su joj to tamošnje vlasti zabranile.

Ova 38-godišnjakinja je to saznala na granici, a kada je upitala šta je razlog, rečeno joj je da je zvnanično obrazloženje:

"Činjenica da je Vera Zvonarjova opasna po državnu bezbednost".

Iskusna teniserka je samo želela da učestvuje na VTA turniru u Varšavi, ali imajući u vidu nedavne odluke poljskih vlasti da Rusima i Belorusima ne dozvole da dođu i uzmu učešća na Evropskim olimpijskim igrama, možda i ne čudi što je i slavnoj teniserki potom zabranjen ulazak u državu.

Istina, nije baš najjasnije kako je to ova sportistkinja opasna po bezbednost Poljske, ali... Objašnjenje je, zaista, bilo takvo.

Inače, legfendarna Ruskinja je u karijeri triput osvajala grend slem titule, jednom Australijan open, dvaput Ju-Es Open - i to sa skoro decenijom i po razmaka između dve titule (2006. i 2020), a bila jei finalistkinja Vimbldona (2010) dok je u karijeri osvojila po 12 VTA titula u pojedinačnoj i dubl konurenciji.

Najnovije vesti vezane za rat u Ukrajini možete uživo, iz minuta u minut, da pratite u današnjem blogu uživo na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)