"ORLOVI" JAČI ZA KOVAČEVIĆA I PODRAŠČANINA: Odbojkaši u nedelju putuju u SAD na poslednji turnir grupne faze Lige nacija

Novosti online

30. 06. 2023. u 14:32

ODBOJKAŠI polako pakuju kofere za Ameriku. "Orlovi" u nedelju putuju u Anahajm, gde će na turniru trećeg vikenda Lige nacija pokušati da izbore plasman na fajnal-ejt od 19. do 23. jula u poljskom Gdanjsku. Da bi to ostvarili, Uroš Kovačević i drugovi moraju da ostvare najmanje tri pobede.

ОРЛОВИ ЈАЧИ ЗА КОВАЧЕВИЋА И ПОДРАШЧАНИНА: Одбојкаши у недељу путују у САД на последњи турнир групне фазе Лиге нација

FOTO: OSS

Zadatak za četu Igora Kalinića neće biti nimalo lak. Već u utorak (22.00 po našem vremenu) igraju sa Argentinom, koja ih je lane eliminisali u osmini finala SP u Poljskoj i Sloveniji. Zbog vremenske razlike u petak, 7. jula, odigraće dve utakmice: prvo će se od 2.00 sastati sa Kubom, a potom od 22.30 sa olimpijskim šampionom Francuskom. Tačku na grupnu fazu staviće u subotu, 8. jula (22.30) sa Bugarskom.

Kormilar Srbije je i ovog puta promešao karte i neće moći da povede najjači tim, jer se Srećko Lisinac još nije oporavio od povrede, dok Aleksandar Atanasijević i Milan Katić nisu spremni. Ono što hrabri da su se ekipi priključili kapiten Uroš Kovačević i prekaljeni Marko Podraščanin.

Boje naše zemlje na turniru u Anahajmu braniće: Vuk Todorović i Aleksa Batak (tehničari), Dražen Luburić, Božidar Vučićević (korektori), Milorad Kapur (libero), Marko Podraščanin, Petar Krsmanović, Nemanja Mašulović, Aleksandar Nedeljković (blokeri), Uroš Kovačević, Marko Ivović, Miran Kujundžić, Pavle Perić i Veljko Mašulović (primači).

JAPAN BEZ PORAZA

TABELA grupne faze Lige nacija posle dva odigrana vikenda: 1. Japan 8 pobeda (22 boda), 2. SAD 7 (21), 3. Brazil 6 (19), 4. Slovenija 6 (18), 5. Poljska 6 (14), 6. Argentina 5 (16), 7. Italija 5 (15), 8. Holandija 4 (14), 9. Srbija 4 (11), 10. Francuska 3 (9), 11. Iran 2 (8), 13. Kuba 2 (5), 14. Kanada 2 (5), 16. Kina 2 (5), 17. Bugarska 1 (6), 18. Nemačka 1 (4).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)