AMERI SU RANJIVI: Odbojkaši se nadaju da sutra u Ligi nacija u Roterdamu mogu da iznenade favorita

S. K.

19. 06. 2023. u 14:23

NIKO nije nedodirljiv u Ligi nacija. Odbojkaši ni u Roterdamu neće igrati u najjačem sastavu, ali veruju da mogu da podignu svoju formu u odnosu na Nagoju. "Orlovi" drugi vikend otvaraju sutra (16.30) protiv jednog od favorita, selekcije SAD.

АМЕРИ СУ РАЊИВИ: Одбојкаши се надају да сутра у Лиги нација у Ротердаму могу да изненаде фаворита

FOTO: M. Vukadinović

U tim su se vratili Aleksandar Atanasijević, Marko Ivović i Nemanja Mašulović, dok se još čeka da se selekciji priključe kapiten Uroš Kovačević, Marko Podraščanin i Srećko Lisinac.

- Najvažnije je da budemo svi zdravi i da pružimo svoj maksimum - ističe prekaljeni primač Marko Ivović. - Mi, stariji se polako priključujemo reprezentaciji. Normalno, potrebno je i vreme da uđemo u pravi ritam. Atanasijević nije igrao dva meseca, ja mesec dana, tako da je što se nas tiče potrebno da se uigramo, da se vratimo u igračku formu. Momci koji su igrali u Nagoji imali su veoma teško putovanje, a neke od nas je zakačio i virus. Zato i kažem da je najbitnije da smo zdravi kako bismo bili sposobni da pružimo svoj maksimum.

Srbe danas očekuje derbi sa Amerikancima, koji su ovog puta favoriti u duelu sa "orlovima".

- Utakmica kao utakmica. Naravno da je najlepše kada se pobede, ali ni poraz nije strašan. Samo mi kada pričamo o duelima uvek iskazujemo želju za pobedama i da budemo prvi. Iz toga razloga neće biti lako. U svakom slučaju moramo da tražimo svoju šansu i ako nam se ukaže da je iskoristimo. Oni su favoriti, ali se nadam da će se završiti povoljno po nas - kaže Ivović.

Podseća Ivović da su dueli sa SAD, kao i kasnije sa Italijom bitni i zbog svetske rang-liste:

- Znamo da mečevi donose ili odnose veliki broj bodova na rang-listi. Nama je bitno da popravimo plasman, tako da je važno da odigramo što bolje protiv ekipa koje su favoriti. Dobro je što imamo i mlade momke, koji su puni energije, entuzijazma. Kada se to miksuje sa iskustvom nas starijih onda možemo da se nadamo dobroj partiji protiv Amerikanaca. Nadam se da ćemo šansu da iskoristimo.

KORAK PO KORAK

POSLE sutrašnjeg duela sa SAD, naši u četvrtak (16.30) igraju sa Nemačkom, u petak (20.00) sa Italijom i u nedelju (16.00) sa Holandijom. Zato u srpskom taboru kažu da je najvažnije da idu korak po korak.

Na zajedničkoj tabeli Srbi su posle prvog vikenda osmi sa dve pobede i dva poraza. Prvi je Japan sa četiri pobede, po tri imaju SAD, Argentina, Slovenija, Brazil i Poljska, a dve, osim Srbije, Holandija i Italija.

Prvih osam ide na F8 od 19. do 22. jula u Gdanjsku.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!