OPREZNO SA ČILEOM: Rukometaši sutra startuju na SP U21 u Nemačkoj i Grčkoj

Novosti online

19. 06. 2023. u 13:06

NOVI izazov za mlade rukometaše. Izabranici Đorđa Teodorovića sutra (14.45) u Atini u prvom kolu grupe G SP do 21 godine u Nemačkoj i Grčkoj igraju sa Čileom. U sredu (19.15) ih očekuje Maroko, a u petak (19.15) Island. Naše nade, koje su prošle godine osvojile bronzanu medalju na EP u svom uzrastu, oprezne su pred duel sa Čileancima.

ОПРЕЗНО СА ЧИЛЕОМ: Рукометаши сутра стартују на СП У21 у Немачкој и Грчкој

FOTO: RSS

- Ove utakmice su po nepisanim pravilu uvek najteže. Svi dolaze na prvenstvo sa velikim nabojem, sa velikim ambicijama i nacije koje nemaju rukometnu kulturu žele da se profilišu na najbolji mogući način. Moramo biti veoma oprezni, nema mesta "klizanju" zbog planova koje imamo za dalji plasman. Mislim da je ekipa potpuno spremna, nema nikakvog kalkulisanja, u prvu utakmicu se mora ući punim intenzitetom. Ubeđen sam da smo kvalitetniji od Čileanca, ali i od njihove igre dosta zavisi - ističe za sajt RSS selektor Teodorović.

Rukometaši su svesni da je na velikim takmičenja važna i gol-razlika, tako da sve učiniti da ostvare što ubedljiviju pobedu.

- Bavimo se takmičenjem i znamo koja su pravila, bilo bi neozbiljno da zanemarujemo bilo koji aspekt pa čak i momenat da gol-razlika može da odredi našu sudbinu. Primarni fokus je dobra igra, a iz nje će potom doći i golovi. Idemo korak po korak - podvlači Teodorović.

Prve dve selekcije idu dalje, a naša grupa G se ukršta sa grupom H u kojoj su Egipat, Kuba, Grčka i Saudijska Arabija. "Orlići", koji igraju bez povređenog Stefana Dodića, veruju da će uspeti da se plasiraju u četvrtfinale i tako presele u Nemačku.

ADUTI SRBIJE

Boje Srbije na SP do 21 godine braniće: Marko Mrdović, Luka Krivokapić, Savo Zekić (golman), Uroš Simić, Dušan Šmigić (levo krilo), Mateja Dodić, Milija Papović (desno krilo), Igor Milovanović, Luka Rogan, Branko Predović (pivotmen), Nikola Zečević, Miloš Kos, Vojin Čabrilo, Simo Šijan (levi bek), Veljko Čabrilo, Vukašin Antonijević, Aljoša Damjanović (srednji bek) i Boško Stanisavljević (desni bek).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)