SRBIJA DESETA NA PLANETI: Odbojkaši napredovali za jedno mesto na svetskoj rang-listi

Novosti online

14. 06. 2023. u 15:15

JEDNA velika pobeda nad Poljskom pogurala je odbojkaše za jednom mesto na Svetskoj rang-listi i trenutno su deseti. Prvi su Poljaci, drugi Brazilci, treći Rusi (ne mogu da igraju zbog suspenzije), četvrti Italijani, peti Amerikanci, šesti Francuzi, sedmi Japanci, osmi Argentinci i deveti Slovenci.

СРБИЈА ДЕСЕТА НА ПЛАНЕТИ: Одбојкаши напредовали за једно место на светској ранг-листи

FOTO: OSS

Rang-lista će i te kako biti presudna iduće godine, jer će pet selekcija na osnovu plasmana izboriti učešće na Olimpijskim igrama 2024. u Parizu. Važno je podsetiti da posle svetskih kvalifikacija, u oktobru ove godine, prednost imaju kontinentalne organizacije koje nisu dale učesnika Igara.

Inače, posle tri kvalifikaciona turnira, Srbija igra u Japanu, biće poznato šest selekcija koje su izvadile kartu za Pariz. Sedmi je domaćin, Francuska. Ostale reprezentacije će, na osnovu plasmana na listi FIVB, pokušati da se nađu među pet.

Zato je "orlovima" bitno šta će da urade i na drugom turniru Lige nacija, od 20. do 25. juna u Roterdamu, gde igraju sa SAD, Nemačkom, Italijom i Holandijom.

Rang-lista se menja posle svake utakmice, tako da su devojke ostale na petom mesto, jer im je pobeda nad Japankama (3:2) donela 3,35 poena.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)