NOVI BEOGRAD U FINALU LIGE ŠAMPIONA: Naš prvak posle peteraca savladao Barselonetu sa 12:10 i u subotu će se boriti za titulu

S. Krstović

01. 06. 2023. u 18:38 >> 21:19

SA ruleta do finala. Vaterpolisti Novog Beograda boriće se za titulu prvaka Evrope, pošto su u veoma dramatičnom polufinalu F8 Lige šampiona posle peteraca savladali čvrstu Barselonetu sa 12:10 (1:1, 2:4, 4:1, 1:2 – 4:2). U regularnom toku bilo je 8:8. Naš prvak će u subotu (21.00) u odlučujućem meču igrati sa Pro Rekom ili Vuljagmenijem.

НОВИ БЕОГРАД У ФИНАЛУ ЛИГЕ ШАМПИОНА: Наш првак после петераца савладао Барселонету са 12:10 и у суботу ће се борити за титулу

miloš vukadinović

Kada je bilo najvažnije Novobeograđanima ruka nije zadrhtala. U penal seriji bili su sigurni Drašović, Granados, Strahinja Rašović i Vlahopulos, koji je stavio tačku na dramu i doneo veliku radost svojim saigračima i navijačima. Kod Katalonaca neprecizni su bili Munariz i Paviljard.

Sada Vlahopulosa i drugove očekuje najvažniji meč sezone i nadamo se da će im se u subotu veče vratiti sve ono što su nesrećno izgubili u prošlogodišnjem finalu, u penal seriji protiv Pro Reka.

U prvom poluvremenu gledali smo pravi sudar odbrana. Obe ekipe više su pažnje poklanjale svom golu, nego protivničkom. Naročito, u prvih osam minuta. Domaćin je krenuo silovitije, poveo golom Jakšića, a onda prepustio inicijativu gostima. Istina, i dalje su se puleni Živka Gocića dobro branili, ali nisu imali ideje u napadu, što je kaznio Larumbe za 1:1.

Druga četvrtina u potpunosti je pripala Barseloneti. Španci ne samo da nisu bili čvrsti u odbrani, nego i opasni u napadu. Potpuno su umirili domaće strelce, a preko Peronea, Munariza i Matkovića stekli su velikih 4:1. Naš prvak probudio tek kada je Strahinja Rašović prekinuo 13-minutni post. Ubrzo je Munariz vratio plus tri, da bi Skumpakis smanjio na podnošljivih 3:5. Do kraja poluvremena Drašović je prokockao igrača više za 4:5.

Srpski šampion je u drugo poluvremenu zaigrao daleko agresivnije i odvažnije. Nametnuo je svoj ritam, ukrotio je napadače Barselonete, razgoropadio se u napadu, bio neumoljiv sa igračem više i uspeli su golovima Pijetlovića, Drašovića i Granadosa da preokrenu na 6:5. Ipak, gosti se nisu predavali, posle osmominutnog posta Larumbe je pogodio za 6:6.

Od tada počinje drama u bazenu, na vođstvu domaćina od 7:6, gost odgovara sa dva gola i vraća prednost – 8:7. Kada je Vlahopulos tri minuta pre kraja izjednačio na 8:8, malo ko je u tom trenutku pomislio da će to biti i konačan rezultat regularnog dela. Međutim, šut nije slušao ni jedne ni druge. A naš prvak je u poslednjih sedam sekudni mogao da reši pitanje pobednika – prvo je Granados izblokiran, da bi potom šut Vlahopulosa završio na stativi.

Srećom, to nije obeshrabrilo Novobeograđana. Bili su pribrani i odlučni kada je bilo najvažnije i zasluženo su u svom drugom finalu. Nadamo se da će se ovog puta, u subotu radovati.

NOVI BEOGRAD – BARSELONETA 12:10

OTVORENI bazen: SC „11.april“. Gledalaca: 1.000. Sudije: Margeta (Slovenija) i Om (Nemačka). Igrač više: Novi Beograd 11 (5), Barseloneta 9 (0). Peterci: Barseloneta 3 (3). Strelci sa penala: Drašović, Granados, S. Rašović, Vlahopulos za Novi Beograd, a Perone i Larumbe za Barselonetu

NOVI BEOGRAD: Filipović, Strahinja Rašović 1, Martinović, Granados 1, Vučinić, Pijetlović 2, Drašović 1, Jakšić 1, Perković, Vlahopulos 1, Skumpakis 1, Viktor Rašović, Žoao Pedro (5 odbrana).

BARSELONETA: Agire (7 odbrana), Famera, Matković 1, Munariz 3 (1), De Toro, Larumbe 2 (1), Paviljar, Fernandez, Tahulj, Perone 2 (1), Bil Lara, Bustis, Porter.

Četvrtine: 1:1, 2:4, 4:1, 1:2 – 4:2.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)