PONOS SRBIJE I SRPSKE: Sutra u podne počinje bicilistička trka Beograd - Banjaluka

S. O.

18. 04. 2023. u 17:14

BICIKLISTIČKA trka Beograd-Banjaluka, koja sutra U 12.00 startuje 17. put, dodatno spaja narod iz Srbije i Republike Srpske i više je od sporta, poručili su juče gradski sekretar Nikola Penić i direktor BS RS Vladimir Kuvalja.

ПОНОС СРБИЈЕ И СРПСКЕ: Сутра у подне почиње бицилистичка трка Београд - Бањалука

FOTO. BS RS

- Grad Beograd i gradonačelnik Aleksandar Šapić odlučni su u nameri da podrže ovu trku. Za nas je izuzetno značajan odnos sa Banjalukom i Srpskom, to je za nas više od sporta. U Banjaluci se trenutno održava teniski turnir na kojem učestvuje Novak Đoković, a ova trka će značajno osnažiti naše odnose i siguran sam da će, kao i svih prethodnih godina, biti vrhunski organizovana - izjavio je Penić.

Kuvalja je istakao da je trka, kako za Srbiju, važna i za Srpsku i sve gradove kroz koje prolazi.

- Trka je od vlada Srbije i Srpske proglašena za događaj od najveće važnosti, kada su u pitanju specijalne i paralelne veze u oblasti sporta. Ona je ponos svih nas, ali i ovog dela Evrope. Trka je stub jedinstva Srbije i Srpske, pogotovo kada prilikom prelaska granice ta granica simbolično nestaje na nekoliko minuta - rekao je Kuvalja.

Na trci učestvuje 25 timova od kojih su najpoznatiji Bardijani, Asana i Koratek, dok će se tradicionalno predstaviti i reprezentacija Srbije.

- Ove godine smo u malo podmlađenom sastavu, jer smo imali dosta pehova sa povredama i bolesti. Ipak, verujemo u mlade momke koji su naša budućnost - rekao je selektor Srbije Miloš Miladinović.

Održavanje trke su podržali predsednik Srpske Milorad Dodik, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Ministarstvo omladine i sporta Srbije i Predstavništvo Srpske u Srbiji.

Prva etapa do Bijeljine

PRVA etapa startuje sutra u podne na beogradskom Trgu republike i vozi se do Bijeljine, Druga je dan kasnije od Bijeljine do Vlasenice, treća iz Doboja do Prijedora, a četvrta od Novog Grada preko Kostajnice, Kozarske Dubice i Gradiške do Banjaluke.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost