RUSIJA JE UŽASNUTA: Lekari odsekli i stopalo i obe šake jednom od najslavnijih ruskih sportista!

Novosti online

13. 02. 2023. u 17:56 >> 23:01

RUSIJA ovih dana ima preče stvari od sporta, rat u Ukrajini je najveći razlog tome, ali i sportske vesti umeju da potresu rusku javnost.

РУСИЈА ЈЕ УЖАСНУТА: Лекари одсекли и стопало и обе шаке једном од најславнијих руских спортиста!

FOTO: Tanjug/AP

Jednu takvu javila je tamošnja novinska agencija RIA Novosti.


Naime, nakon što je 10. januara objavila da je jedan od najpoznatijih ruskih umetničkih klizača, Roman Kostomarov, završio u bolnici, te da je "zbog pneumonije na odeljenju intenzivne nege", gotovo mesec dana kasnije, nastavak te priče glasio je ovako:


"Olimpijski šampion iz 2006. u plesu na ledu, Roman Kostomarov, možda ostane bez dela noge jer će lekari izgleda morati da pribegnu amputaciji zbog gangrene, otkrio je za RIA Novosti naš izvor koji je upoznat sa situacijom". Ali, to je bio samo početak užasa.

Večeras je "Komsomoljskaja pravda" saopštila da je njen izvor iz medicinskih krugova otkrio sledeće:

"Kostomarovu su uradili i drugu amputaciju. Morali su da mu amputiraju obe šake".

RIA Novosti je, inače, ranije tokom dana emitovala i neke dosad nepoznate detalje iz lečenja čuvenog sportista.

Naime, kako u prvobitnoj zdravstvenoj ustanovi lekari nisu mogli da mu pomognu zbog ozbiljnosti zapaljenja pluća, koja je zakomplikovala stanje čitavog organizma, Kostomarov je prebačen u drugu bolnicu, u Komunarki, gde je "otpočela procedura veštačke oksigenizacije krv, koja se koristi u slučajevima kada je život ugrožen". Iako je on potom skinut sa sistema za održavanje životnih funkcija jer mu se opšte stanje popravilo, "lekari su, ipak, morali da mu odseku deo noge zbog gangrene".

Nažalost, na tim amputacijama se nije stalo, ako je suditi po vestima "Komsomoljskaje pravde"...

Legendarne kolege klizaju za Romana Kostomarova

Saznavši šta se desilo sa njihovim slavnim kolegom, drugi ruski umetnički klizači i klizačice, koji tradicionalno u februaru kreću na turneju "Ledeno doba. Ponovo zajedno", rešili su da sve svoje nastupe posvete Kostomarovu.  Kako je istakao reditelj tog spektakla, Ilja Averbukh, "Roman je i dalje u bolnici, ali imajući u vidu da ga potom čeka duga rehabilatacija", sve njegove kolege će učiniti ono što je do njih da mu to lakše prođe, pa su se tako odrekli dela zarada od karata.

U pomenutom "Ledenom dobu", inače, učestvuje i legendarni ruski klizač Alekej Jagudin, ali i Viktorija Sinicina i Nikita Kacalapov, Javgenija Medvedeva i Fjodor Fedotov, Artjom Fedorčeno, Ala Mihejeva, Ivan Bukin, Polina Tihonova, Ivan Skobrev i drugi.

Roman Kostomarov - biografija

Roman Sergejevič Kostomarov, rođen 8. februara 1977, ne samo da je bio olmpijski šampion, već je dvaput bio i prvak sveta, a u tri navrata šampion Evrope. Spada u "zaslužne sportiste Rusije", a proslavio se nastupima sa Tatjanom Navkoj, dok su mu partnerke još bile i Jekaterina Davidova i Ana Simjonovič. 

Evropsko prvenstvo u umetničkom klizanju 2023. - rezultati

U odsustvu takmičara i takmičarki iz Rusije, kojima je bilo zabranjeno da nastupe na ovogodišnjem, nedavno okončanom šampionatu Evrope u umetničkom klizanju, zlatne medalje su osvojili: u muškoj konkurenciji Adam Siao Him Fa (Francuska), u ženskoj Anastasija Gubanova (Gruzija), dok su Italijani osvojili najsjajnija odličja i u nadmetanju plesnih parova (Šarlen Ginjar/Marko Fabri) i kod sportskih parova (Sara Kontri / Nikoli Maći).

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

Pratite "Novosti sport" i na Fejsbuku!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)