AMERIKANAC IZ F2 PRELAZI U F1: Ekipa Vilijamsa obelodanila ko će biti drugi vozač

S. R.

23. 10. 2022. u 20:36

DO mesta u Formuli 1 teško je doći. Tek 22 postoji u najbržem karavanu na svetu, a za sledeću sezonu skoro svi kokpiti su popunjeni. Ekipa Vilijamsa, odnosno prvi čovek tima Jos Kapito, najavio je da će drugi vozač slavnog tima biti Amerikanac Logan Sardžent (21), kojem će kolega biti Tajlanđanin Aleks Albon.

АМЕРИКАНАЦ ИЗ Ф2 ПРЕЛАЗИ У Ф1: Екипа Вилијамса обелоданила ко ће бити други возач

FOTO: EPA

Ipak, da bi postao prvi čovek sa Severnoameričkog kontinenta još od Aleksandera Rosija u F1 od 2015, mladom pilotu potrebno je da ubeleži ukupno 40 poena na superlicenci.

Sardžent je trenutno treći u šampionatu F2, iza prvaka Felipa Drugovića i Tea Puršera.

Da bi dostigao željeni broj bodova potrebno mu je da sezonu završi u prvih pet. Čak može da bude i šesti, ali za to mu je potrebna "čista trka" bez incidenata.

- U prvoj sezoni u F2 uspeo je da zabeleži pobede. Njegove kvalifikacije su bile impresivne. Kao mlad uspeo je lako da se probije kroz sve prateće serije u bolidima koje upoređujemo sa F1. Ima sve kvalitete da bude deo formule 1 dugo vremena - naglasio je Kapito.

Ovim činom jedino tim Hasa još nije objavio ko će u narednoj sezoni biti partner Kevinu Magnusenu. Mik Šumaher, sin legendarnog Mihaela, i pored kritika od vrhuške ima još nekoliko trka da pokaže svoj kvalitet.

BONUS VIDEO: Brzo voze i dobro zarađuju - Da li je šampion Formule 1 prvi i po plati?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju