NA SAJMU SPORTA I POLICIJSKA JEDINICA: Legendarni košarkaš i zamenik ministra Vulina uručili medalje (FOTO)

Novosti online

17. 10. 2022. u 17:36

SPORT u policiji nikad nije imao više aktivnosti nego ove godine. Ministar Aleksandar Vulin, često sa ponosom priča o uspesima članova Sportske jedinice MUP ali i ostalih pripadnika policije i vatrogasaca, koji učestvuju na domaćim i inostranim turnirima.

НА САЈМУ СПОРТА И ПОЛИЦИЈСКА ЈЕДИНИЦА: Легендарни кошаркаш и заменик министра Вулина уручили медаље (ФОТО)

FOTO: MUP Srbije

Poslednji je bio u Sremskoj Kamenici za vikend. Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za ljudske resurse Vladimir Ilić u Centru za osnovnu policijsku obuku u okviru "Dana sporta" svečano je uručio pehare i medalje budućim srpskim policajcima, koji su u različitim sportskim disciplinama prikazali visok nivo sposobnosti i veština. Medalje je delio i Željko Rebrača, legenda naše košarke, od nedavno predsednik KK Vojvodina.

- Svaki tim koji su činili budući srpski policajci igrao je za pobedu. Tokom "Dana sporta" mladi budući policajci prikazali su zavidan nivo sposobnosti, talenta, ali i fizičke snage i spremnosti.

FOTO: MUP Srbije

- Ministar Aleksandar Vulin lično preduzima sve mere kako bi sport bio dostupan svakom policajcu i podržava sve aktivnosti koje će osigurati policijskim službenicima što bolje uslove za razvoj sportskih veština. Sport je značajan  segment za pravilan razvoj policajca i shodno tome, na ministrov predlog je oformljena i Sportska jedinica. Pripadnici ove jedinice su u Roterdamu na policijskim igrama osvojili čak 10 zlatnih medalja a mnogi nižu zlata i uspehe i na svetskim i evropskim takmičenjima kao članovi srpske reprezentacije, u puno sportova. Sporto u policiji podići ćemo na još viši nivo, a naši mladi budući policajci imaju najbolje uslove za bavljenje sportom, država ozbiljno ulaže i računa na njih i ono što je najbitnije imaju priliku da uče i treniraju uz najbolje sportiste - rekao je pomoćnik ministra Vladimir Ilić.

FOTO: MUP Srbije

U toku obuke polaznika 31.,32.,33. i 34. klase održana su takmičenja u malom fudbalu, odbojci, basketu 3 na 3, košarci i šahu.

Centar za osnovnu policijsku obuku, nastavljajući bogatu  sportsku tradiciju i ove godine je ogranizovao Dane sporta obeležavajući tako sećanje na najbolje sportiste koje je iznedrila srpska policija.

A u petak je u Novom Sadu održan i Sajam sporta, gde je posebno predstavljena Sportska jedinica. Štand su posetili i legendarni rvač Davor Štefanek i pokrajini sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)