OGLASIO SE MOK Ruski sportisti će se ponovo takmičiti, ali pod jednim uslovom

Novosti online

01. 10. 2022. u 16:02

RUSKI sportisti mogli bi uskoro ponovo da se nađu na terenima širom sveta, potvrdio je prvi čovek Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah.

ОГЛАСИО СЕ МОК Руски спортисти ће се поново такмичити, али под једним условом

Foto: EPA-EFE/DENIS BALIBOUSE

Bah ističe da bi Rusima moglo da se vrati pravo na učestvovanje, ali pod jednim uslovom - da ne podržavaju rat u Ukrajini.

- Ne radi se nužno o povratku Rusije, već o tome da se sportisti sa ruskim pasošem koji ne podržavaju rat vrate. Tu dolazimo do naše dileme – rat nisu počeli ruski sportisti, ali smo videli da neke vlade nisu želele da poštuju autonomiju međunarodnog sporta- izjavio je Bah i dodao:

- Zbog toga, sa druge strane, moramo i da motrimo na to kako možemo da kompletiramo našu misiju i vratimo sve sportiste u protokol, u kojem god formatu - dodao je proslavljeni Nemac.

Podsetio je da je zabrana ruskim sportistima je i dalje na snazi, ali je nagovestio da nije sve izgubljeno za naredne Olimpijske igre u Parizu 2024.

- Nema promena u našim preporukama, zahvalni smo svim međunarodnim federacijama koje ih poštuju. Olimpijski pokret ima misiju mira, tako da moramo da vidimo kako možemo da doprinesemo miru. Mislim da je naše najveće moguće dostignuće da Olimpijske igre i sport budu nešto što će nastaviti da ujedinjuje ljude i čovečanstvo- podvukao je Bah.

BONUS VIDEO: TRANSFER ZVEZDA: Ko je Erling Haland najtraženiji fudbaler na svetu?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest