SPORTSKI SNOVI NA ADI: Tradicionalni Sajam sporta privukao više hiljada učesnika i posetilaca (FOTO)

Snježana VIDAČKOVIĆ

25. 09. 2022. u 07:45

VOŽNjA balonom, jahanje konja, penjanje na veštačkoj steni, hodanje po užetu, rvanje, simulacije skijanja i klizanja, "pucanje" iz puške - sve je moguće probati u jednom vikendu na beogradskoj Adi Ciganliji, gde još danas traje Sajam sporta.

СПОРТСКИ СНОВИ НА АДИ: Традиционални Сајам спорта привукао више хиљада учесника и посетилаца (ФОТО)

FOTO: M. Anđela

Ovu manifestaciju, po 11. put organizuje Sportski savez Srbije, pod sloganom "Snovi pobednika". Sajam, na kojem su predstavljeni svi sportovi koji se treniraju u našoj zemlji, posetilo je nekoliko hiljada ljudi. I ove godine, na sportskim terenima Ade Ciganlije okupili su se brojni sportisti, sportski radnici i ljubitelji sa istim ciljem, da kroz igru i edukaciju motivišu sve, pogotovo najmlađe da se bave fizičkom aktivnošću i postanu deo najuspešnije sportske porodice.

Sunčan subotnji dan i prijatne temperature izmamile su Beograđane na Adu Ciganliju, gde su mahom roditelji sa decom uživali u ovoj manifestaciji. Nadmetali su se mali fudbaleri, sabirali su se poeni budućim košarkaškim zvezdama, odbojkašice su prebacivale loptu preko mreže ...

Posebnu pažnju posetilaca privukle su plesne grupe i devojke koje su uz muziku đuskale na rolerima. Prvi put ove godine, Beograđani su imali priliku da osete kako je to leteti balonom. Mada balon nije slobodno leteo, već je bio vezan tako da se podigne desetak metara od zemlje, juče je ovo bila glavna atrakcija. Sve dok je bilo gasa, deca ali i odrasli su u grupicama ulazili u korpu, a najviše fotografija zabeleženo je upravo ovde.

- Morali smo da prvo naučimo kako ulazimo i izlazimo iz balona, gde da stanemo a tek smo onda "poleteli" - rekao nam je desetogodišnji Vuk.

- Bilo je veoma neobično, pogotovo jer se balon malo ljulja i žao mi je što je "vožnja" trajala kratko. Malo dalje od balona, pripadnici MUP imali su svoj deo, gde su decu učili da jašu konja. Žandarmi su mališanima pomagali da pravilno hodaju po užetu, a red se stvorio pred veštačkom stenom za penjanje. Dečaci i devojčice hteli su da, uz asistenciju policije, pokušaju da se popnu što više, dok su ih mame i tate bodrile.

I ministar omladine i sporta Vanja Udovičić nije krio zadovoljstvo što je mnogo ljudi došlo na Adu, baš zbog ove manifestacije.

- Imamo čime da se podičimo, oborili smo sve rekorde, ali ovo je naša baza i preduslov u Evropskoj nedelji sporta da pokažemo da smo mi nacija sporta. Imamo dva i po puta više osvojenih medalja, nikad veći broj organizovanih međunarodnih takmičenja, nikad veća finansijska davanja našim savezima, nikad veći iznos stipendija za sportiste, nacionalna priznanja - istakao je ministar. Ulaz na Sajam sporta je besplatan. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024