UDOVIČIĆ POSETIO OSNOVCE U OBRENOVCU: "Sport treba da bude dostupan svakom detetu u Srbiji"

Novosti online

01. 09. 2022. u 14:08

MINISTAR omladine i sporta Vanja Udovičić je danas, prvog dana nove školske godine, posetio Osnovnu školu ”Jovan Jovanović Zmaj” u naselju Zvečka, u opštini Obrenovac.

УДОВИЧИЋ ПОСЕТИО ОСНОВЦЕ У ОБРЕНОВЦУ: Спорт треба да буде доступан сваком детету у Србији

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Učenicima ove osnovne škole, ministar Udovičić je uručio sportsku opremu i rekvizite za opremanje nove fiskulturne sale.

- Danas smo, prvog dana nove školske godine, ovde u naselju Zvečka u Obrenovcu, nastavili našu dugogodišnju akciju opremanja fiskulturnih sala sa kompletom sportske opreme koja se sastoji od dva gola sa mrežama, dve table sa obručima za košarku, mreže za odbojku i 40 lopti, po 10 za rukomet, odbojku, košarku i fudbal. Svaka nova fiskulturna sala, nova lopta, novi koš je nada da će se još više dece aktivno baviti nekim sportom. Najbolji način za to je da se što više dece uključi u sistem školskog sporta i da im obezbedimo najbolje uslove da se bave fizičkom aktivnošću u svojoj školi. Sport treba da bude dostupan svakom detetu u Srbiji i da bude sastavni deo njihovog odrastanja, školovanja i druženja. Povećanjem infrastrukturnih kapaciteta, izgradnjom novih fiskulturnih sala i sportskih terena širom Srbije stvaramo bazu koja obećava, jer i najveći šampioni svoje prve sportske korake napravili su upravo na časovima fizičkog vaspitanja i na igralištu u svom mestu, koja su im bila polazna tačka ka vrhunskim sportskim rezultatima. Sigurni smo da će nova fiskulturna sala i nova sportska oprema i rekviziti i đacima ove osnovne škole biti motiv više da sport bude njihov svakodnevni izbor, i da će im omogućiti da u novoj školskoj godini postignu mnoge sportske uspehe - izjavio je ministar Udovičić.

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

DA LI STE PRIMETILI? Kako je Kosjerina reagovala na reči Radeta Bogdanovića o ŽENAMA FUDBALERA

DA LI STE PRIMETILI? Kako je Kosjerina reagovala na reči Radeta Bogdanovića o ŽENAMA FUDBALERA

NEKADAŠNJI fudbaler Rade Bogdanović ovih dana je privukao pažnju javnosti komentarima na dešavanja na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Kataru, u okviru specijalnog programa na RTS-u. Naročito je prašinu podiglo njegov uvredljiv komentar na račun žena fudbalera, a neki smatraju da je izostala adekvatna reakcija i voditelja, posebno voditeljke Dragane Kosjerine.

02. 12. 2022. u 08:47

Komentari (0)

(UŽIVO) RAT U UKRAJINI: Zarobljeni ukrajinski padobranci; Američki plaćenici pomažu u pripremi hemijskih provokacija u Ukrajini