LUDA TRKA KO ĆE VIŠE DA PONIZI RUSE: Formula ovu sramotu ne pamti! Rus pobedio, a onda...

Novosti online

31. 07. 2022. u 20:23

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti koji se tiču sankcija ruskim i beloruskim sportistima.

ЛУДА ТРКА КО ЋЕ ВИШЕ ДА ПОНИЗИ РУСЕ: Формула ову срамоту не памти! Рус победио, а онда...

FOTO: Tanjug

Od početka pomenute vojne intervencije Rusije, zapadne države se prosto utrkuju ko će i kako kazniti i Rusku Federaciju, ali i Belorusiju koja joj pomaže, a kako sport nije izuzet od sankcija, i tu postoji trka - ko će više, a ko na originalniji da izrekne neku kaznu.

One uobičajene, da se klubovi i reprezentacije izbacuju sa takmičenja, pa i pojedinci u mnogim pojedinačnim sportovima, danas su nadmašene.

Naime, u Formuli 3, koja se održava pod jurisdikcijom Svetske automobilističke federacije, koja je je "glavna" i za Formulu 1, u nedelju je, na čuvenom Hungaroringu pobedio Rus.

Samo, ni Aleksandr Smoljar koji je trijumf u kvalifikcijama "nadogradio" i pobedom u glavnom događaju dana, nije mogao da sanja šta će nedugo posle njegovog slavlja uslediti na stazi u glavnom gradu Mađarske.

Organizatori su, naime, rešili da se umesto ruske zastave, iznad pobedničkog postolja podigne - bela?!

Bela zastava, inače, već vekovima simbolizuje predaju, pa ako je već bilo rešeno da se ni pod kojim okolnostima ruska belo-plavo-crvena trobojka neće vijoriti nad čuvenom stazom Hungaroring u Mađarskoj, onda je bolje rešenje bilo da se ništa i ne nađe na centralnom jarbolu, nego ovo poniženje.

Uz to, Smoljar je "nagrađen" i tišinom s zvučnika.

Naime, ne samo da je himna Ruske Federacije bila zabranjena, već nije dozvoljena ni neka alternitiva.

U atletici se, a i na Olimpijskim igrama, u slučaju pobede ruskih takmičara emitovao segment 1. koncerta za klavir, Pjotra Iliča Čajkovskog, ali Smoljaru ni to nije bilo dozvoljeno.

Bonus video: Kad je u halu ušao vojni orkestar, "grobari" i "delije" zagrmeli kao jedan!

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!