"NOVOSTI" DOČEKALE IVANU VULETU Obradović: Čudno je to što se čak minut i po čekala kompjuterska provera skoka

S. RAJIĆ

27. 07. 2022. u 09:00

NEŠTO više od 48 sati posle neočekivanog ostanka bez medalje u skoku udalj na Svetskom atletskom prvenstvu u Judžinu, Ivana Vuleta je juče, zajedno sa svojim trenerom Goranom Obradovićem, sletela na Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu. Nisu bili previše potišteni zbog scenarija, već će danas početi da kuju planove za nove izazove.

НОВОСТИ ДОЧЕКАЛЕ ИВАНУ ВУЛЕТУ Обрадовић: Чудно је то што се чак минут и по чекала компјутерска провера скока

FOTO: M. Vukadinović

Nova tehnologija ostavila je Vuletu bez medalje, a vedrog duha njen dugogodišnji trener objašnjava šta je bilo sporno na planetarnom prvenstvu, a to nisu bili milimetri koji su Zrenjaninku ostavili bez trećeg odličja na SP u karijeri.

- Ništa tu nije čudno, jedino to što se na ozvaničenje njenog prestupa čekao nekih minut i po do dva, to je ono što bilo neuobičajeno. Kod tehnologije i kompjutera, ako rade, trebalo je odmah da pokažu da je bio prestup, zašto se toliko dugo čekalo, nama nije bilo jasno - rekao je za "Novosti" Obradović, po sletanju na beogradski aerodrom.

MEDALjA NA SP 2023. CILj

ŠANSU da dođe do novog odličja na SP Vuleta će imati već sledeće godine u Budimpešti, koje dolazi tako brzo zbog tumbanja rasporeda, usled virusa korona.

- Sigurno će to biti jedan od naših ciljeva - naglasio je Obradović.

Od kako se iz dvorane prešlo na takmičenja na otvorenom, Ivana se mučila sa doskokom na dasku. Za njene standarde tokom nadmetanja na mitinzima Dijamantske lige skakala je daleko ispod onoga na što nas je navikla, a čak je uvrstila i trokskok kako bi sve dovela pod konac.

- Ova letnja sezona za nas je bila malo turbulentna, lutali smo sa zaletom, na kraju se ispostavilo da je to i odlučio taj jedan milimetar, da li će Ivana biti druga ili treća. Mihambo je, svakako, bila dominantna sa 7,12 i zaslužila da osvoji zlato. Nekad dobijete, nekad izgubite, ovog puta milimetar je odlučio o medalji. Ne sekiramo se previše, videli ste da je Ivana spremna za skokove preko sedam metara, to je ono pozitivno, nažalost, to nije zabeleženo metrom. Suština je, sve ovo je sport, nekad dobijete, nekad izgubite. U Beogradu je dobila i to je bilo malo važnije za nas.

FOTO: M. Vukadinović

Ove godina "kraljica sportova" je napakovana nadmetanjima. Tako ćemo već polovinom avgusta, gledati Ivanu na šampionatu Starog kontinenta u Nemačkoj, u lovu na treću medalju, posle srebra u Cirihu 2014. i zlata iz Amsterdama 2016. godine.

- Nemamo vremena za tugovanje, za dve i po nedelje očekuje nas Prvenstvo Evrope u Minhenu - zaključio je Obradović i time odagnao sve sumnje da li će naša najbolja atletičarka uopšte nastupiti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!